Gábor Zsazsa férje: „A nejem nagyon erős nő…”

Gábor Zsazsa férje: – „A nejem nagyon erős nő…”

Mészáros Márton telefonos interjúja Frederich von Anhalt herceggel

Bel Air-i otthonában telefonon értem el a 95 esztendős Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő férjét, Frederich von Anhalt herceget. A 68 esztendős férfival, aki az utolsó német császár, II. Vilmos menyével adoptáltatta magát, így hercegi címhez jutott, nejének az egészségügyi állapotáról és az ő személyes terveiről, kezdődő politikai pályafutásáról beszélgettem. A rendre a bulvárlapok címlapjára kerülő herceg a hollywoodi elit tagja származása és botrányéhessége miatt, sokan csak „bulvárhercegként” emlegetik.

Mészáros: Helló. Márton vagyok, Budapestről. Alkalmas az időpont?

Anhalt: Igen, természetesen. Mennyi most ott az idő?

Mészáros: Este hét óra van. Köszönöm a felvételeket a Golden Globe gáláról. {Anhalt ugyanis a kérésemre e-mailben küldött fotókat  az Arany Glóbusz-díjátadóról.}

Anhalt: Szívesen.

Mészáros: Első kérdésem: hogy van a neje, Zsazsa?

Anhalt: Hogy van? Nos, itthon van velem, ágyban fekszik. Egész nap alszik.

Mészáros: Mit tud csinálni egész nap?

Anhalt: Egész nap az ágyban van és tévét néz! Ez minden, amire képes. Nem tud kikelni az ágyból.

Mészáros: Igazán szomorú. Sajnálom… tud beszélni?

Anhalt: Igen, tud, de sajnos telefonon nem. Nem elég erős ehhez.

Mészáros: A neje egy igazi túlélő! Hogyan csinálja?

Anhalt: Nagyon erős nő, erősebb a vasnál is. Nagyon sok törődést és odafigyelést kap. Tudod, ha megfelelő ellátást és figyelmet kapsz, akkor bármit túlélhetsz. Szóval, a törődés az oka annak, hogy mindent túlél.

Mészáros: Értem. Mesélne a Golden Globe-díjkiosztóról?

Anhalt: Tökéletes volt! Ez volt a legnagyobb parti. Képzeld, találkoztam olyan nagy sztárokkal, mint Jane Fonda, Dustin Hoffman, Harrison Ford, Brad Pitt, Jeremy Irons, Ben Kingsley, Jessica Alba és még sokakkal. Ezeket a képeket meg tudod nézni az oldalamon. De tudod, sohasem az a film kapja a Golden Globe-ot, amelyiknek te adnád díjat. Személy szerint más filmeket díjaztam volna, de ez nem az én hatásköröm. Mindenki tudta Hollywoodban, hogy George Clooney fogja kapni a Golden Globe-ot, s végül meglepő módon, ő kapta meg az elismerést. Nem volt meglepetés; mi mind tudtuk a show előtt azt, hogy kiket fognak elismerni az este során. Ez sajnos elég szomorú.

Mészáros: Az Oscar díjkiosztóra is megy majd?

Anhalt: Igen, menni fogok! Már alig várom!

Mészáros: Olvastam a híreket a legújabb adoptálásáról; Gina-Lisa mennyi pénzt fizetett Önnek az örökbefogadásért?

Anhalt: Azt beszélik… de ő nem fizetett nekem és nem is fog.

Mészáros: Meséljen Zsazsa új filmjéről. Végül is, szerepelt a felesége a filmben?

Anhalt: Ez egy készülő film, amelyet Ben Affleck rendez. Ő {mármint Gábor Zsazsa – M.M.} csak néhány másodpercig látható a filmben. Már nem tud játszani, csak képeket mutatnak róla. Sajnos többé képtelen bármit is csinálni, nagyon beteg. Viszont igazán kitartó!

Mészáros: És Ön hogy van?

Anhalt: Jól vagyok! Itthon dolgozgatok, de nagyon el vagyok foglalva. Tudja, a kampány elveszi minden időmet. Indulok a Los Angeles-i polgármester választáson jövőre.

Mészáros: Igen, tudom. Hogy halad a kampánnyal?

Anhalt: Amikor két évvel ezelőtt Zsazsa olyan rossz egészségügyi állapotban volt, tudod, amikor állandóan kórházban volt, akkor kénytelen voltam kiszállni a kaliforniai kormányzóválasztásból. De most, néhány hónappal ezelőtt belefogtam a polgármesteri kampányomba. Hollywoodban mindig megvan rá az esély, hogy felépíthesd a saját életed. Az csak tőled függ, hogy mint színész, mint énekes, vagy mint politikus szeretnél érvényesülni. Itt mindenki képes mindenre. Semmi akadálya annak, hogy kormányzó vagy polgármester légy, csupán egy kis reklám és ismertség kell hozzá. Van rá esélyed, csak csinálnod kell. Miért is ne? A legrosszabb, ami történhet az, hogy elbuksz, de ez sem a világ legnagyobb problémája.

Mészáros: Kívánom, hogy járjon sikerrel.

Anhalt: Köszönöm. Soha sem tudhatod, ez egy őrült város. Vannak emberek, akik már most mondták, hogy nincs az a pénz, amiért rám szavaznának, de én mégis a legjobbakat remélem.

Mészáros: Hasonló jókat kívánok még egyszer. Köszönöm a beszélgetés és gratulálok!

Anhalt:
Óh, köszönöm szépen! Emlékszem rád, igazán sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni nyáron. Tetszett Los Angeles?

Mészáros: Igen, olyan szép volt, mint amilyennek képzeltem. Szép napot!

Anhalt: Neked is, viszlát!

Frederich von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő férje az  Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. január 15-én (Forrás: Frederich von Anhalt herceg)

Frederich von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő férje az Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. január 15-én (Forrás: Frederich von Anhalt herceg)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: