Kapócs Zsóka: „Olyan nincs, hogy tökéletes”

Kapócs Zsóka: „Olyan nincs, hogy tökéletes”

Mészáros Márton interjúja Kapócs Zsóka színész-énekesnővel

Kapócs Zsóka színész-énekesnő

Kapócs Zsóka színész-énekesnő

Mészáros: Tegnap említetted, hogy edzeni mész. Hogyan zajlik egy napod?

Kapócs: Nem szeretem a kötöttségeket, emiatt minden napom más. Szerencsére olyan szakmát találtam magamnak, ami elég változatos. Meg is őrülnék, ha tudnám, hogy minden áldott nap reggel nyolc órától délután négyig kellene dolgoznom és kapnék érte havi 87.600 forintot. Nem tudnék úgy élni, hogy semmi remény sincs a változtatásra. Amikor színésznőnek mentem, ez főszempont volt. A napjaim ez által mindig máshogy zajlanak, hol színházba, hol tévébe megyek, hol forgatok. Most fejeztük be az Eurovíziós Dalverseny magyar válogatóját, jelenleg pedig a most indult Szájhősök című új magyar sorozatot promotáltuk. Ez egy filmsorozat lesz, amely péntekenként lesz látható az M1-en. Közben persze beiktatok egy énekórát, egy drámatörténelmet, hiszen éppen színészvizsgára készülök. Szabadidőmben pedig edzek, szerintem fontos, hogy egy színész ne csak tehetséges legyen, hanem fel is keltse a nézők érdeklődését. Hosszú ideje nem edzettem semmit, pedig volt idő, amikor rendszeresen gyúrtam. Most újra bátorkodom elmenni, de már sokkal kevesebb súlyokkal edzem. Nagyon szeretem az edzőmet,Lucsik Karcsit. Már nem csak a sportnak vagyok a függője, hanem bizonyos szintig neki is.

Mészáros: Az 57. Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjének voltál az egyik műsorvezetője. Mennyire látod megérdemeltnek a Compact Disco győzelmét?

Kapócs: Ha a mai trendeket vesszük figyelembe, akkor tökéletesen oda illik a fesztiválra. Viszont én el tudtam volna képzelni Fábián Juli & Zoohacke továbbjutását is. A személyes kedvencem Puskás Peti Csillagok című dala volt. Nem tudom és nem is tisztem eldönteni, hogy mennyire volt megérdemelt a Compact Disco győzelme, de a legjobbakat kívánom nekik. Az Eurovíziós Dalfesztiválon az országok szavaznak, sokféle szempont közrejátszik, tehát nem jelenthetem ki, hogy szerintem sikerük lesz. Mint, minden versenyben, itt is a részvétel a fontos. Annak viszont nagyon örülök, hogy egy olyan verseny keretében, ahol a közönség és a zsűri szavazott, választhattuk ki azt az együttest, aki képviselheti Magyarországot a világversenyen.

Mészáros: Milyen zenéket hallgatsz?

Kapócs: Mindenevőnek nevezném magam. A régi és az új zenéket is nagyon szeretem, az MR2 – Petőfi Rádiónak nagyon szeretem a palettáját. Imádom Christina Aguilera egyik albumát, de annyi jó énekes van, hogy félnék kiemelni néhány nevet. Viszont a house zenét, ezt a tuc-tuc agyrémet utálom. Azt, ha agyonvernek, akkor sem bírom meghallgatni. Az a borzalom felér egy emberkínzással. Én nem is nevezném zenének, bár biztos megsértek ezzel embereket. Ha olyan helyen kell ülnöm, ahol ez a zene szól, akkor kikapcsoltatom. Egyébként a szakmámból kifolyólag imádok énekelni.

Mészáros: A Mága Show egyik műsorvezetője vagy. Hogyan kaptad meg ezt a feladatot?

Kapócs: Körülbelül két héttel az indulás előtt felhívott Mága Zoli, hogy szüksége lenne egy olyan női műsorvezetőre, aki műsorvezető, de énekelni is tud és szép is. Hát így esett rám a választás. Jelenpillanatban már nincs ez a műsor, csak múlt időben beszélhetünk róla. Mindenféle műfajból felvonultattunk kiváló énekeseket, zenészeket és igazán nagy élmény volt számomra megismerni olyan művészeket, akikkel eddig még nem volt alkalmam találkozni. Óriási élmény volt számomra például interjút készíteni Törőcsik Marival és Bodrogi Gyulával. Arról nem is beszélve, hogy én magam is előadtam olyan dalokat, amiket szerettem volna énekelni.

Mészáros: Szerinted hogyan válhat valaki igazán tökéletessé a saját szakmájában?

Kapócs: Olyan nincs, hogy tökéletes. Soha sem lehet semmi és senki tökéletes. Azt gondolom, hogy nekem rutinra van szükségem a fejlődéshez.

Mészáros: Hosszú ideig sikerrel játszottad a Karády Katalin estedet…

Kapócs: Igen-igen, még most is játszom. 2008 óta lépek fel vele, jelenleg a Karinthy Színházban látható. Az elmúlt években szinte az egész országot bejártuk vele, most közeledünk a századik előadáshoz. Ez életem első önálló estje, büszke is vagyok rá.

Mészáros: Honnan jött az est elkészítésének ötlete?

Kapócs: Erről a témáról nagyon hosszan lehetne mesélni. Amikor az IBS színpadon játszottam, akkor Földessy Margit mondta nekem, hogy jellegemben borzasztóan emlékeztetem a művésznőre. Szerencsére jellegzetes hangom van, így tényleg egyedivé tehetem az egész előadást. Először Vági Bence rendezésében a Mikroszkóp Színpadon játszottam és a közönség igazán megszerette.

Mészáros: Műsorvezető, énekes, színésznő vagy, szépségkirálynőnek választottak, de elsősorban minek tartod magad?

Kapócs: A szépségkirálynő nem foglalkozás, így azt ki is húzhatjuk. Műsorvezető nem vagyok, viszont szívesen elvállalok műsorvezetést, ha hívnak. Vannak képzett, tapasztalt műsorvezetők, mint például Gundel Takács Gábor, de én nem vagyok az. Én színész és énekesnő vagyok. A kettő közül nem is tudnék választani, számomra összemosódik a kettő. Szeretnék szóló zenei karrierbe kezdeni. Az első lemezem Karády dalok címmel 2009-ben jelent meg és most dolgozunk egy újabb albumon.

Mészáros: Valami publikus ezzel az új albummal kapcsolatban?

Kapócs: Nem szeretnék még beszélni róla. Már dolgozunk rajta, és ha a Jóisten is úgy akarja, akkor szeptemberben jelenik meg. Ez végre nem a Karády, nem az Édith Piaf, hanem a Kapócs Zsóka lesz.

Mészáros: Mi motivált, hogy színésznő légy?

Kapócs: Szerettem volna kifejezni magam, szerettem volna elmondani, hogy mit érzek. Abszolút úgy érzem, hogy van mondanivalóm az embereknek. Amúgy sokáig modellkedtem, de a fotózás egy dögunalmas dolog. Megkaptam a királynői koronát, onnantól kezdve pedig már nem érdekelt a modellkedés.

Mészáros: Kit tartasz példaértékű művésznek a mai világban?

Kapócs: Eszenyi Enikőt, Törőcsik Marit, Psota Irént, Schubert Évát és Haumann Pétert mindenképpen. Borzasztó nagy adag szerencse, tehetség és kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki ilyen példaképpé válhasson.

Mészáros: Mit gondolsz, miért nem kapsz több mozi szerepet?

Kapócs: Azért, mert nem készítenek mozifilmeket Magyarországon. Remélem, ha forogni fognak filmek, akkor engem is hívnak. Amikor még készültek igazi magyar filmek, akkor még nem használtak, mert ismeretlen voltam a színészvilágban és még tanultam a szakmát. Külföldön viszont egyáltalán nem kezdeném újra, túl sok munkámba telt felépíteni a karrieremet itthon.

Mészáros: Mesélnél a jelenlegi színházi szerepeidről?

Kapócs: Nincs minden este előadás, havi hat-hét előadásom van, plusz a fellépések. A Liselotte és a május című előadást nagy sikerrel játsszuk a Tivoliban, én alakítom a címszereplő hölgyet, aki a történet szerint hat férfival ismerkedik meg. A darab a párválasztás nehézségeit meséli el keserédes stílusban, némi szomorúsággal és humorral. A Karinthy Színházban szokott menni a Karády-est és a Hippolyt, a lakáj is. A Hippolytban Mimit, a táncosnőt alakítom, Galla Miklós, Koltai Robi és Voigth Ági a partnerem. Na, az mindig teltházzal szokott menni, nagyon vicces előadás. Jelenleg, ez a három előadásom van, de tervezek még mást. Annyira terv formában van még, hogy egyelőre nem szívesen beszélnék róla.

Mészáros: Mi az a három dolog, amit mindenképpen szeretnél elérni az évben?

Kapócs: Ha azt kérdeznéd, hogy mit szeretnék elérni tíz év múlva, arra könnyebben tudnék választ adni. Egy boldog családban, szakmai sikerrel tudom elképzelni magamat tíz év múlva. Stabil karriert szeretnék és azt, hogy kedvemre válogathassak a szerepek közül. Azt szeretném, hogy minden, aminek most ültetem el a csíráját, kivirágozzon.

Budapest, 2012. február 17.

Kapócs Zsóka színész-énekesnő

Kapócs Zsóka színész-énekesnő

Egy hozzászólás to “Kapócs Zsóka: „Olyan nincs, hogy tökéletes””

  1. lulu Says:

    Ez most nekem tetszett!-:)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: