Javult Bujtor István állapota

A mai nap folyamán a Bors nevű, 20 éve működő napi bulvárlap arról számolt be, hogy Bujtor István színész, rendező, forgatókönyvíró, mindenki Ötvös Csöpije, Bud Spencer magyar hangja jobban van és magához tért a kómájából. A Balázs Béla-díjas színészt pont egy hónapja szállították kórházba, ahol kómába esett. Családja hírzárlatot rendelt el, így megindultak a találgatások, hogy mi vezethetett a rendező betegségéhez, egyesek szerint infarktus vagy agyvérzés, még mások a lébőjt kúrát okolják.

 A világhírű művész 67 évvel ezelőtt, 1942-ben született Frenreisz István néven, amit színészi pályája elején változtatott meg, mert szerinte nem érvényesülhetett volna egy ilyen nehezen ejthető névvel. Testvére Frenreisz Károly zenész, féltestvére Latinovits Zoltán, a „Színészkirály”, aki 1976-ban, 44 éves korában megmagyarázhatatlan körülmények között hunyt el.

Bujtor István a legendás vendéglátós, Gundel Károly (1883-1956) unokája. Édesanyja, Gundel Katinka 2009-ben ünnepelte 100. születésnapját.  Felesége Perényi Eszter és fia, Bujtor Balázs hegedűművészek.

A Bors szerint naponta többször felébresztik Bujtor Istvánt a veszprémi kórházban, ami azt jelzi, hogy a művész már sokkal jobban van, állapota bizakodásra adhat okot.

– Én lennék a legboldogabb, ha így lenne. Nagyon drukkolok Pistának! – közölte Bujtor régi barátja, a Kossuth-díjas Koncz Gábor színművész.

Bujtor utolsó filmes szerepe Ötvös Csöpi volt a Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia című műben, melyet ő rendezett és ő írt.

45 éve tartó pályafutása alatt olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Gobbi Hilda, Kállai Ferenc, Psota Irén, Törőcsik Mari, Esztergályos Cecília, Halász Judit, Szabó István, Máriássy Félix, Medveczky Ilona, Agárdi Gábor, Keleti Márton, Szinetár Miklós, Básti Lajos és számos más ismert színész-rendezővel.

1979-ben forgatta Jean-Pierre Decourt rendezésében a Mathias Sandorfot, vagyis a Sándor Mátyást, melynek ő volt a főszereplője. A film nagyrészében külföldi színészek a partnerei.
Ötvös Csöpit hét alkotásban testesítette meg az elmúlt 28 évben.

Bujtor betegsége eljutott a 80 éves Bud Spencerhez is, aki a hírrel kapcsolatban közleményben közölte, hogy szívesen találkozna újra „Pistával”, és jobbulást kíván neki, akárcsak mi!

4 hozzászólás to “Javult Bujtor István állapota”

 1. kelemenmarc Says:

  Szia. Rosszul vannak beállítva a kategóriák. Mikor írsz egy cikket jobb oldalon megjelenik ez az “Uncategorized” és ki van pipálva ugye. Kattints rá a pipára és egy kicsit lejjebb hozz létre úk kategóriát, mondjuk legyen a címe “Hírek” vagy “Média” vagy amit akarsz és a cikket mindig abba pipáld bele, amelyik kategóriába tartozik.

 2. Géza Says:

  Jobbulást Bujtornak!

 3. cajunlucy Says:

  Minden jót neki és még sok remek filmet!!!

 4. re Says:

  Sajnálom én is 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: