Elhunyt Jennifer Jones

2009. december 17-én, életének 90. évében örök álomra szenderedett Jennifer Jones amerikai színésznő, aki 1944-ben a Bernadette (The Song of Bernadette) című filmért kapott Oscar-díjat, mely arról a Soubirous Szent Bernadett (1844-1879) nővérről szólt, aki 1858-ban a Mária-jelenéseket látta.

Jennifer Jones 1919. március 2-án az amerikai Oklahomában látta meg a napvilágot egy szigorú katolikus család lányaként, és már húsz évesen John Wayne oldalán játszott egy vadnyugati filmben. A színésznő 25 évesen már első Oscar-jelölését díjra válthatta a Bernadette című filmért, melyben a címszereplőt alakította. Ezt követően még 1945-ben, 1946-ban, 1947-ben és 1956-ban jelölték az Akadémia díjára.

1975-ben Fred Astaire-rel megosztva neki ítélték oda a David di Donatello életműdíjat és Golden Globe-díjra is jelölték a Pokoli torony (The Towering Inferno) című katasztrófafilmben nyújtott alakításáért. 

Jennifer Jones háromszor házasodott élete során, és három gyermeke született. Egyik fia, Michael Ross Walker 68 éves korában hunyt el 2007-ben, még másik fiából, Robertből színész lett. Lánya, Mary Jennifer Selznick 1975-ben két nappal anyák napja után öngyilkosságot követett el. A színésznő innentől kezdve nem vállalt szerepeket.

„Úgy hagyta el a világot, ahogy élt: bízva Istenben, nem félve a halált, nyugalomban, családja és barátai körében.”

4 hozzászólás to “Elhunyt Jennifer Jones”

  1. kelemenmarc Says:

    Szerintem nagyon fájdalmas élete lehetett, két gyermeke is előbb halt meg, mint ő. R.I.P

  2. meszarosmarton Says:

    Szerintem is, de ezen meglepődtem, hogy ennyire vallásos volt.

  3. meszarosmarton Says:

    Jennifer Jones egy méltatlanul elfeledett Oscar-díjas színésznő volt.

  4. re Says:

    Nem ismertem, de RIP!

Hozzászólás