Vilmos herceg hajléktalan lett

Vilmos herceg, akárcsak édesanyja a néhai Diana hercegnő (1961-1997) is a szívén viseli a hátrányos helyzetben lévő emberek sorsát, ugyanis a 27 éves herceg és személyi titkára legutóbb egy éjszakát töltöttek a londoni utcán, ahova mindössze egy hálózsákot vittek magukkal. A brit trónörökös fia ezzel a meglepő cselekedettel szerette volna felhívni a figyelmet a hajléktalanok sorsára.

II. Erzsébet királynő unokája egy szemeteskonténer mellett húzta meg magát és ott vészelte át a hideg éjszakát, mely során jelentős mennyiségű hó hulott. Vilmos herceg szóvivője elmondta, a herceg nem sokat aludt éjszaka, mert folyamatosan felriadt.

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint Kanadának és Ausztráliának az uralkodója, továbbá az Anglikán egyház feje 1952 óta II. Erzsébet.

A királynő halálával a trónt fia, Károly walesi herceg örökli, azonban egyes források szerint a 61 éves herceg hajlandó lemondani trónigényéről fia, Vilmos herceg javára. Ez esetben VII. Vilmos néven kerül trónra, barátnője Kate Middleton pedig Katalin királyné néven kormányozná a szigetországot.

Egy hozzászólás to “Vilmos herceg hajléktalan lett”

  1. re Says:

    Nekem végtelenül szimpatikus az egész Windsor-család. Szeretném ha a királynő még 12-13 évig élne és uralkodna. Az utódja szerintem inkább Vilmos lehet, de rekordot dönthetne Károly herceg is, mint a legöregebben trónra lépő uralkodó (kb. 65-70 évesen), aztán hamar lemondhatna akárcsak a királynő nagybáttyja, Edward király…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: