A Becstelen brigantyk tarolt a Vapiti-gálán

2010. február 26-ig, 0 óra 0 percig lehetett szavazni az idei Vapiti-díjakra, melyekről annyit kell tudni, hogy Magyarország egyik legolvasotabb filmes oldalának a Kritikus Tömegnek a 2004-ben alapított elismerései, melyet minden évben a legjobb filmnek, a legjobb női alakítás és a legjobb férfi alakításnak ítél oda a társaság felhasználói.

Az Uránia Kávézóban megrendezett gálán a legjobb filmnek járó Arany Vapitit Quentin Tarantino Oscar-díjas amerikai rendező Becstelen brigantyk (Inglorius Basterds) című alkotása kapta, mely a filmszínházakban elég jól szerepelt és a közelmúltban nyolc Oscar-díjra jelölték. Tarantinónak ez a második Vapitije, ugyanis 2004-ben is ő diadalmaskodott. Ebben a kategóriában a Clint Eastwood rendezte Gran Torino és az Elcserélt életek, valamint az Angyalok és démonok is sokáig esélyesnek bizonyult.

A Becstelen brigantyk plakátja. A film kapta a 2009-es évben a legjobb filmnek járó Arany Vapitit a Kritikus Tömeg felhasználóitól

A legjobb női alakítás díját a Becstelen brigantyk női főszerepét játszó francia Melanie Laurent kapta, de Angelina Jolie, Meryl Streep és Diane Kruger is rengeteg szavazatott kapott.

Mélanie Laurent francia színésznő kapta a legjobb női alakításnak járó Ezüst Vapiti-díjat a Kritikus Tömeg felhasználóitól

A legjobb férfi alakítás díját a Becstelen brigantykban játszott szerepéért Oscar-díjra jelölt osztrák Christoph Waltz kapta.

Christoph Waltz osztrák színész kapta a legjobb férfi alakításnak járó Ezüst Vapiti-díjat a Kritikus Tömeg felhasználóitól

Gratulálok a győzteseknek és mellesleg megjegyezném, hogy 2007-től 2009 februárjáig én is tagja voltam az oldalnak, azonban kizártak, viszont így én lettem az oldal történetében az első tag, akit menesztettek.

14 hozzászólás to “A Becstelen brigantyk tarolt a Vapiti-gálán”

 1. kelemenmarc Says:

  Szerintem iszonyúan szánalmas ez a díj.

 2. budaik Says:

  Szerinted szánalmas, szerintem nem 🙂 van ilyen, de tetszik a véleményed tömörsége és érvrendszere 🙂

 3. kelemenmarc Says:

  Figyi ennek semmi értelme, 3 kategóriában osztanak díjat, sokszor az éveket is elrontják, amúgy meg a fele felhasználó nem is ért a filmekhez sem, az 1 dolog, hogy most jól jött ki a szavazás.

 4. Ivan/ Says:

  “Figyi ennek semmi értelme…”

  Lehet, de szerinted az Arany Medál-díjnak mennyivel van több értelme?

  “…sokszor az éveket is elrontják”

  Ezt a baromságot mégis honnan vetted? Sose rontottuk még el:)

  “a fele felhasználó nem is ért a filmekhez sem”

  Gondolom “felhasználók fele” akart ez lenni, még ha igy is írtad. Ezt biztosan nagyon jól tudod különben, elvégre ismered is a tagokat egytől egyig:)

 5. kelemenmarc Says:

  Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de a lényeget így is érted. Amúgy ajánlom neked az imdb.com-ot, ahol ott vannak a filmeknek a dátumai, attól még, hogy Mo-n ekkor és ekkor jönnek be a filmek, Ellen Page alakítása 2007-es marad, ahogy Witherspooné és Mirrené is egy évvel előbb született. Szerintem szánalmas a díjatok, de ez az én véleményem, az enyémet is leszólhatod (mellesleg az enyém Kelemenmarc díj, nem Arany Medál – az Arany Medál azé, aki védett tieteket), de úgy gondolom minden elfogultság nélkül, hogy sokkal igényesebb a díjam, normális kategóriákkal, meghatározva, hogy mi hogy, s meddig. Ajánlom tehát: http://www.marcilost.gportal.hu , nem az a lényeg, hogy kinek adtam a díjat, hanem a rendszer, a tematika. Én például nagy hibának tartom, hogy mindössze annyi van, hogy a legjobb színésznő és a legjobb színész. 1: Egy főszereplő így sokkal több eséllyel bír, mint egy mellékszereplő, és ez így nem fair. De persze ez a ti díjátadótok…Amúgy ismerem a tagjaidat, ahol egy Reader nevezetű film 3,77-es és egy Dark Knight 4,38-as, az érdekes társaság lehet….A fele, aki oda jár, ajó filmet még nem látott…

  • JR Says:

   A 12 dühös ember meg 4,75-ön, a Harakiri meg 4,68-on áll. Vagy hogy egy frissebbet említsek: az Ádám almái (amit aztán lényegesen kevesebb ember ismer) 4,52-es átlagot hoz a KT-n. Erre varrjál gombot.

  • JR Says:

   A 12 dühös ember meg 4,75-ön, a Harakiri meg 4,68-on áll. Vagy hogy egy frisset említsek: az Ádám almái (amit aztán lényegesen kevesebb ember ismer) 4,52-es átlagot hoz a KT-n. Erre varrjál gombot.

 6. meszarosmarton Says:

  Egyetértek veled MARCI és szerintem érthetően fogalmazol! 🙂

 7. kelemenmarc Says:

  thanks 🙂

 8. Ivan/ Says:

  “A fele, aki oda jár, ajó filmet még nem látott…”

  Az ilyen ostoba és lenéző véleménnyel nehéz mit kezdeni… Egyébként, az általad oly nagyon preferált Reader az imdb-n is azért gyengébben áll, mint a Batman film. Lehet az ottani társasság se látott életében egy jó filmet se? Gondolom arról az oldalról is megvan a véleményed akkor.

  “enyémet is leszólhatod”

  1. Megtehetném, de minek? Veled ellentétben én ettől nem érezném magam többnek
  2. Nem is lehet összehasonlítani a kettőt. A te díjaidról, te egymagad döntesz, míg nálunk a felhasználók „közösen” döntenek. Szerinted a kettő közül melyik a hitelesebb és fedi le jobban a közízlést?

 9. re Says:

  Húh milyen vitapartnerek 😀

 10. Isoldelm-online Says:

  Si, probablemente lo sea

 11. kelemenmarc Says:

  Tudod, én nem akarok olyan lenni, mint a közízlés, mert herótom van a közízléstől. A művészfilmeknek nuku a népszerűsége, míg egy Star Trek máris a legjobb film a nézők szerint. Én büszke vagyok a díjamra és nem tettszik a tiétek. Amúgy nyugodtan leszólhatod az enyémet, ha megkérdezel egy kívülállót, hogy melyik az igényesebb, melyik az izgalmasabb díj, akkor úgy is az én díjamat választja és ezt te is tudod.

 12. jack_the_ripper Says:

  “Amúgy nyugodtan leszólhatod az enyémet, ha megkérdezel egy kívülállót, hogy melyik az igényesebb, melyik az izgalmasabb díj, akkor úgy is az én díjamat választja és ezt te is tudod.”

  Azt fogja mondani, hogy “Ha haha haa áá haha.” Körülbelül ennyi. A tiéd az igényes? Röhögnöm kell. A verseid és az írásaid is átlagosak, vagy az alattiak. Attól még, hogy a segged alá van tolva minden, még nem vagy jó semmiben. Ezt elfelejtették mondani, vagy cska megkíméltek a szembesítéstől? Szegény pici baba…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: