Angelina Jolie és Mickey Rourke voltak a tavalyi év legjobbjai

Az általam is előszeretettel lapozgatott Vox mozimagain 2010 márciusi számából kiderül, hogy a filmes havilap szerint melyik filmek voltak a tavalyi legjobbak és melyik alakítások nyűgözték le a szerkesztőséget.

A 2009-es évben a legjobb férfi alakításnak járó képzeletbeli díjat a visszatérő Mickey Rourke kapta A pankrátorban (The Wrestler) játszott szerepéért. A második helyen az osztrák Christoph Waltz végzett, aki Quentin Tarantino Becstelen brigantyk (Ingloirus basterds) című filmjében nyújtott alakításáért pár héttel ezelőtt az Oscar-díjat is megkapta.

Mickey Rourke a A pankrátor (The Wrestler) című film egyik jelenetében

A nőknél végre igazságos döntés született: Angelina Jolie lett a legjobb női alakítás a tavalyi évben a Clint Eastwood rendezte Elcserélt életek (Changeling) című filmben játszott szerepéért. A második helyet Kate Winslet brit színésznő foglalja el A felolvasóért (The Reader), amelyért 2009-ben többek között Angelina elől is elhalászta az Oscar-díjat.

Angelina Jolie a Clint Eastwood rendezte Elcserélt életek (Changeling) című film egyik jelentében

A filmek top 25-ös listáját a District 9 című amerikai sci-fi vezeti, őt A pankrátor (The Wrestler), a Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds), a James Cameron rendezte 3 Oscar-díjas Avatar és a 2009-ben 8 Oscar-díjat nyert Gettómilliomos (Slumdog millionare) követi. A lista 7. helyén a Gran Torino című dráma áll, amelyet Clint Eastwood rendezett és ő maga is játssza a főszerepet. A 10. helyen is egy Eastwood film áll, az Elcserélt életek, amelyet a tavalyi évben számos kritikus társaság az év filmjének választott.

A District 9 plakátja

Egy hozzászólás to “Angelina Jolie és Mickey Rourke voltak a tavalyi év legjobbjai”

  1. re Says:

    Angelina megérdemelte az első helyet mind színésznőként (itt azért kevésbé) , mind nőként, de Rourke már nem biztos. Csak egy átlagos botoxos lecsúszott pasi, aki színészkedik, de ott sem ér el akkora sikereket mint annak idején. Sajnos 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: