Megvan a Fidesz kétharmada

2010. április 25-én a magyar országgyűlési választás második fordulóját is a Fidesz nyerte meg, így kétharmados parlamenti többsége lett a Fidesz-KDNP-nek a parlamentben 263 képviselővel. Az MSZP 59 fővel, a Jobbik 47 fővel, az LMP pedig 16 fővel képviselteti magát az országházban. A választások eredményeképpen egy független jelölt jutott be a parlamentbe: Edelény polgármestere, Molnár Oszkár.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a Fidesz eredményváró rendezvényén 2010. április 25-én

“Soha az elmúlt húsz  évben egyetlen párt nem kapott ilyen arányú felhatalmazást az Európai Unióban” –  fogalmazott Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Orbán győzelméhez elsők között gratulált José Maneul Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Nicolas Sarkozy francia elnök. Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy “… a magyarok megdöntöttek és megbuktattak egy politikai és gazdasági rendszert és úgy döntöttek, hogy helyette megalakítanak egy újat”.

Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010

A győzelem tudatában a Fidesz szimpatizánsainak százai vonultak az utcákra ünnepelni, azonban az MSZP-nél már kevésbé volt jobb a hangulat, ugyanis Lendvai Ildikó bejelentette, hogy lemond az MSZP elnöki posztjáról és a pártelnökség is felajánlja lemondását a kongresszusnak. A 64 esztendős Lendvai 2009 áprilisától váltotta Gyurcsány Ferencet a párt elnökségében.

Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke sajtótájékoztatót tart 2010. április 25-én

Külföldi hírügynökségek és újságok szerint is történelmi győzelmet aratott a Fidesz, egy francia lap “Orbán Viktor, az uralkodó magyar címmel” mutatta be egy teljes oldalon a Fidesz elnökét, egy cseh újság pedig Barack Obama amerikai elnökhöz hasonlítja Orbánt, aki második alkalommal lesz Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje nemzetközi sajtótájékoztatót tart Budapesten 2010. április 26-án

2 hozzászólás to “Megvan a Fidesz kétharmada”

  1. kelemenmarc Says:

    2/3 !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 FINALLY.

  2. kopostpapa Says:

    Cosdálkoztok hogy a fidesz nyert? Mert én nem! 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: