Helen Mirren Németországban népszerűsíti Szabó Magdát

2010. október 26-án a németországi Kölnben tartották meg azt a sajtótájékoztatót, amelynek témája a Szabó Magda (1917-2017) regényéből forgatott Az ajtó (The Door) című film, amelyet a magyar Sazbó István rendez. A sajtóértekezleten Martina Gedeck német színésznő, a filmbéli írónő megformálója és Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő vett részt, aki csinosan, fiatalosan és mosolyogva jelent meg a sajtó képviselői előtt. A 65 éves filmcsillaggal a közelmúltban a film budapesti forgatásán magam is találkoztam.

Az önéletrajzi ihletésű könyv szerint a vidékről Budára került Emerenc házfelügyelőként dolgozik, és mellette takarítást illetve egyéb házimunkákat is vállal, azonban csak azoknál, akiket erre méltónak talál. Így kerül kapcsolatba egy intelligens házaspárral is, egy professzorral és egy írónővel, valamint a kutyájukkal. A különc, ám rettentően erős Emerenc körüli rejtélyes titkok lassan, tragikusan tárulnak fel az írónő előtt, a legfélelmetesebb rejtély viszont az utolsó ajtó mögött vár rájuk. A megható és izgalmas történetet a közelmúltban olvastam és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret olvasni!

Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő a Szabó Magda (1917-2007) magyar írónő Az ajtó című regényéből készülő film sajtóértekezletén Kölnben 2010. október 26-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: