Kína nem kér a Nobel-díjukból

2010. december 10-én Svédország fővárosában, Stockholmban és Norvégia fővárosában, Oslóban adták át a Nobel-díjakat az országok uralkodói – XVI. Károly Gusztáv svéd király és V. Harald norvég uralkodó – jelenlétében. Norvégiában nem tudta átvenni a Nobel-békedíját Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) bebörtönzött kínai ellenzéki politikus, mivel a kínai hatóságok megakadályozták, hogy legalább a férfi hozzátartozói elmehessenek az átadásra, így egy üres székre helyezték a Nobel-emlékérmét. Egyébként a kommunista diktatúra alatt álló elszigetelt Kínában a hatalom blokkolta a külföldi televíziók adását és az internetet, nehogy senki megláthassa vagy olvashasson arról, hogy Oslóban szimbolikusan átadják a kínainak a világ egyik legrangosabb díját. Idén egyébként az irodalmi Nobel-díjat 76 éves Mario Vargas Llosa perui írónak ítélték.

Mario Vargas Llosa perui író átveszi az irodalmi Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól Stockholmban 2010. december 10-én.

Mario Vargas Llosa perui író átveszi az irodalmi Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól Stockholmban 2010. december 10-én.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: