Fülöp herceg 90 éves

2011. június 10-én töltöte be 90. évét Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. Fülöp 1921. június 10-én született mint görög és dán királyi herceg Korfu szigetén és 1947-ben ment hozzá Erzsébethez, aki 1952-ben Nagy-Britannia uralkodója lett.  Az uralkodónő férjeként szinte semmilyen alkotmányos szerepe nincs és formailag saját feleségének alattvalója, onnantól kezdve, hogy Erzsébet 59 évvel ezelőtt trónra lépett.

Fölöp herceg az angol-brit monarchia történetének a leghosszabb ideje brit uralkodó hitveseként élő házastársa; 64 éve él házasságban Erzsébet királynővel, négy gyermekük született. Az évtizedek során a herceg a királynő és az egész Windsor-család legfőbb támasza lett és a mai napig évente száznál is több nyilvános megjelenést vállal.

Nagy-Britannia hercege igaz mosantól már 90 esztendős, mégis szemüveg nélkül is jól lát, bot nélkül közlekedik és humora is a régi.  Fülöp hercegről köztudott, hogy legendás humorával emberek tucatjait bántotta meg, gyakran okozott kisebb bonyodalmat ízléstelen megjegyzéseivel (amelyekért utólag az udvarnak kellett elnézést kérni) de mégis ezreknek csalt mosolyt arcára. Isten éltesse még sokáig!

II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg

II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: