Hillary Clinton Budapesten járt

2011. június 29-én este Budapestre érkezett az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton, aki másnap a Parlament Felsőházi termében beszédet mondott a Tom Lantos Intézet megnyitóján. Tom Lantos (1928-2008) zsidó származású amerikai demokrata párti képviselő volt, aki élete végéig elkötelezte magát a demokratikus elvek, valamint az egyéni és az emberi jogok megóvásának érdekében.

Clinton Budapesten találkozott Martonyi János külügyminiszterrel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és délután a belvárosi Bank Center irodaházban Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével, Schiffer Andrással, az LMP alapítójával és Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel tárgyalt.

Az általam nagyra becsült 63 esztendős Clinton asszony a három ellenzéki politikussal folytatott beszélgetése alkalmával a magyarországi cigányság helyzete és a magyar demokrácia minősége felől érdeklődött.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Hillary Clintont, az Egyesült Államok külügyminiszterét a Parlament épületében Budapesten 2011. június 30-án

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Hillary Clintont, az Egyesült Államok külügyminiszterét a Parlament épületében Budapesten 2011. június 30-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: