Vilmos herceget bárki letegezheti Kanadában

2011. június 30-án Kanadába utazott Vilmos cambridge-i herceg és neje, Katalin hercegnő egy hivatalos látogatás keretében. Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő (1961-1997) elsőszülött fia úgy látszik nem sokra becsüli a szigorú udvari protokollt; mindketten kijelentették, hogy ha valakinek kedve támad leszólítani őket, akkor nyugodtan mellőze a “Királyi Felség” vagy a “Felség” címeket, helyette csak keresztnevükön,  “Willsnek” és “Kate-nek” hívja őket.

Ilyen kegyben egy alattvaló sem részesülhet, csupán Vilmos és Katalin szűk baráti köre nevezhetik így őket. Vilmos herceg nagyanyját, II. Erzsébet királynőt minden esetben felségnek kell szólítani, és szigorúan tilos társalgást kezdeményezni vele, arról nem is beszélve, hogy a legsúlyosabb etikettsértésnek számít, ha a királynőnek mi nyújtunk kezet először. Igaz, ezt sok magyar politikus nem tudja..

A közelmúltban egybekelt párnak ez a 12 napos kanadai és amerikai út az első hivatalos külföldi útja, amelyet férjként és feleségként tettek meg. Erzsébet királynő az elmúlt 59 évben királynőként több tucat alkalommal járt Kanadában, legutóbb tavaly nyáron.

Vilmos brit herceg és neje Katalin hercegnő a kanadai Quebecben 2011. július 3-án

Vilmos brit herceg és neje Katalin hercegnő a kanadai Quebecben 2011. július 3-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: