A királynő unokája hozzáment a rögbisztárhoz

2011. július 30-án a skóciai Edinburghben házasodott össze II. Erzsébet brit királynő unokája, Zara Phillips és polgári származású vőlegénye, Mike Tindall angol rögbisztár.

Az esküvőn jelen voltak Phillips nagyszülei, Erzsébet királynő és a 90 éves Fülöp edinburghi herceg is, valamint a királyi unokatestvérek, Vilmos és Harry herceg is. Mégis a legnagyobb üdvrivalgást Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos újdonsült neje kapta attól a két-három ezer embertől, akik azért gyűltek össze, hogy testközelből láthassák az ifjú párt és szeretett uralkodójukat. Érdemes megjegyezni, hogy ez az esküvő közel sem volt olyan nagy, mint Vilmos és Katalin áprilisi menyegzője, az az esküvő viszont milliókat hozott a királyi családnak, s milliókba is került – ellentétbe ezzel a friggyel.

A 30 esztendős Zara Phillips egyébként II. Erzsébet királynő egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a gyermeke, és a 13. helyen áll a brit trónutódlási listán. A hölgy amúgy maga is aktív sportoló, díjugrat, korábban világbajnok is lett.

Az ifjú feleség egy Stewart Parvin tervezte elefántcsontszínű selyem-és szaténruhában állt oltár elé, fején az édesanyjától kölcsönkapott görög tiarával. Parvin a 85 éves királynő kedvenc tervezője.

A férj a frigy megkötése után semmilyen királyi címet sem kap, mivel feleségének sincs semmi titulusa; megszólításuk mostantól Mr. és Mrs. Tindall. Hova tűntek azok a régi szép idők, amikor még a királyi családokba beházasultak nemre való tekintet nélkül kaptak valami kis címet?

Zara Phillips, II. Erzsébet brit királynő unokája és Mike Tindall angol rögbisztárral megcsókolják egymást az esküvőjük után a skóciai Edinburghben 2011. július 30-án

Zara Phillips, II. Erzsébet brit királynő unokája és Mike Tindall angol rögbisztárral megcsókolják egymást az esküvőjük után a skóciai Edinburghben 2011. július 30-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: