Királyi esküvőt tartottak Bhutánban

2011. október 13-án Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk bhutáni király a régi bhutáni fővárosban, Punakában az ottani 17. századi Dzong kolostorban feleségül vette menyasszonyát, Dzsecun Pemát. Pema egy 21 esztendős hétköznapi polgárlány, akinek az édesapja egy átlagos pilóta volt.

A 21 esztendős polgárlány, Dzsecun Pema, aki mostantól a Bhutáni Királyság királynéja

A 21 esztendős polgárlány, Dzsecun Pema, aki mostantól a Bhutáni Királyság királynéja

A himalájai királyság 31 esztendős, Oxfordban diplomázott uralkodója egy ősi buddhista szertartás keretében vette feleségül választottját, akit saját maga koronázott meg az ország királynőjévé. A menyegzőre csak a legközelebbi családtagok, a lány szülei és a királyi család tagjai kaptak meghívót, a hétszázezer lakosú ország lakói pedig élő televíziós közvetítésen követhették figyelemmel a megható ceremónia pillanatait. Az esküvő egyébként a királyi asztrológusok által kijelölt időpontban, reggel fél kilenckor vette kezdetét.

Az uralkodó még 2006-ban lett király, miután apja 34 év uralkodás után fia javára lemondott a trónról. A bhutáni király idén tavasszal jelentette be, hogy elérkezettnek látja az időt a nősülésre, szerelme, Dzsecun Pema pedig ezt követően országjáró körútra indult, hogy az ország legeldugottabb településeinek népét is megismerhesse.

A szépséges királynőt már most a szívébe zárta a bhutáni nép és elkönyvelte az ország legszebb asszonyának. Az uralkodó családja már több mint száz éve, 1907 óta uralkodik a Bhutáni Királyságban és az ő érdemük, hogy sikerült békét teremteni a háborús országban. Az ifjú uralkodó 2008-ban alkotmányos monarchiává változtatta az országot, azóta az alattvalók „kedvencévé” vált egyedisége, demokratikus elképzelése és újításai miatt.

Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk bhutáni király és felesége, Dzsecun Pema királynő a régi bhutáni fővárosban, Punakában az esküvőjük után 2011. október 13-án

Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk bhutáni király és felesége, Dzsecun Pema királynő a régi bhutáni fővárosban, Punakában az esküvőjük után 2011. október 13-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: