Nem emberi koponya a Peruban talált fej

2011. november 25-én a perui Andahuaylillas város közelében talált mumifikált koponyát felfedező Renato Davila Riquelme régész azt nyilatkozta egy brit lapnak, hogy a koponya nem embertől származik. A körülbelül 50 centiméter hosszú, elnyúlt koponya hossza megegyezik a hozzátartozó törzs hosszával, és a testen vizsgálatokat végző orosz és spanyol kutatókat aggasztja, hogy a lénynek olyan nagy szemei voltak, amelyek nem jellemzőek az emberre. A különös koponya egykori tulajdonosának a szemüregei jóval nagyobbak, mint az emberi koponyák esetében.

A szakemberek egyetértettek abban, hogy kizárt, hogy emberi lény koponyáját találták meg. Mivel az egyik szemgolyó viszonylag megmaradt, ezért ebből DNS-t próbálnak kinyerni különböző genetikai vizsgálatokhoz.

A hír bejelentése éles visszhangot váltott ki, de aggodalomra semmi ok. Igaz, nem kizárt, hogy földönkívüli lényé a koponya, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a különböző pogány törzsek számára nem ismeretlen a rituális koponyatorzítás, de a vízfejűség sem zárható ki.

A perui Andahuaylillas város közelében talált mumifikált koponya

A perui Andahuaylillas város közelében talált mumifikált koponya

Hírdetés

Egy hozzászólás to “Nem emberi koponya a Peruban talált fej”

  1. Krisztian Vasvari Says:

    Oh ez kemény

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: