10 éve halt meg George Harrison

10 éve távozott az árnyvilágba George Harrison brit énekes-zeneszerző-gitáros, a Beatles tagja. A zenész 2001. november 29-én Los Angelesben hunyt el az egyik barátja otthonában. Harrison mindössze ötvennyolc éves volt és tüdőrák okozta a halálát. Ezekben az időkben az áttételes rákbetegségben szenvedő zenész már nagyon beteg volt, állapotát pediog tovább rontotta, hogy 1999 karácsonyán egy őrült megkéselte a saját otthonában.  A mélyen hívő George Harrison testét elhamvasztották és hamvait az indiai Gangesz folyóba szórták. A Beatles egykori szólógitárosa volt a mai napig rendkívül népszerű együttes legfiatalabb tagja.

George Harrison (1943-2001) - a Beatles legendás szológitárosa

George Harrison (1943-2001) - a Beatles legendás szológitárosa

Harrison volt a legszerényebb és közvetlenebb tagja a zenekarnak, ismertségét pedig humanitárius ügyek felkarolására fordította, valamint a keleti kultúrák megismerésére. Az 1960-es években nehezen viselte a Beatles körül kialakult felfokozott rajongást és az is rosszul érintette, hogy háttérbe szorult a többi taggal – John Lennon, Paul McCartney és Ringo Starr -szemben. A The Beatles 1970-es feloszlása után George Harrison önálló karrierbe kezdett és jelentős sikereket könyvelhetett el.

George Harrison (1943-2001) - a Beatles legendás szológitárosa

George Harrison (1943-2001) - a Beatles legendás szológitárosa

Az 1969-es Here Comes The Sun és az 1971-ben megjelent My Sweet Lord című dala hosszú ideig vezette a zenei toplistákat.

George Harrison 2009-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. Az avató ünnepségen nem csak barátja, Eric Idle brit színész (Monty Python) és zenésztársa, Sir Paul MCartney, hanem özvegye, Olivia és fia, Dhani is részt vett.

George Harrison – My Sweet Lord (1970)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: