Kim Dzsong Il-t felravatalozták

A most elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai diktátor holttestét 2011. december 19-én ravatalozták fel a phenjani Kumszuszan emlékpalotában. Apja holtesténél Kim Dzsong Un, a vezető kijelölt utódja is tiszteletét tette akárcsak az a több millió ember, akik az elmúlt napok során megtekintették a „Kedves Vezér” néven ismert államfő üveggel védett koporsóját. Kim Dzsong Il földi maradványait bebalzsamozták, sokak szerint azért fontos, hogy a hulla jó állapotba maradhasson, hogy mindenki megtekinthesse a halott diktátort, illetve a rezsim érinthetetlenségének jeleként tartósítják a Kim család vezetői testük állapotát. Kim Dzsong Il apjának a holttestét is kiállították konzerválva.

A világ egyik legelzártabb országának tartott Észak-Koreában a halálhírre az egész ország zokogásban tört ki. Az utóbbi napokban kiderült, hogy a diktátor nem múlt szombaton és nem a vonatán hunyt el, mint ahogy hivatalosan állítják, ugyanis egy dél-koreai és egy amerikai műhold hosszú ideje követte a vezér országjáró vonatát, de az a vezér halálának napján nem is mozdult ki a pályaudvarról.

John McCain amerikai politikus (republikánus arizonai szenátor), 2008-as elnökjelölt szerint Kim Dzsong Il halálával egy újabb tömeggyilkos került a pokolra, szerinte a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság diktatórikus vezetője együtt szenved már Oszama bin Ladennel, Kadhafi ezredessel, Sztálinnal és magával Adolf Hitlerrel a pokol legforróbb bugyraiban.

Az észak-koreai állami televízió 2011. december 19-én jelentette be, hogy december 17-én, 69 éves korában, szívelégtelenségben hunyt el Kim Dzsong Il.

Kim Dzsong Il észak-koreai diktátor ravatala Phenjanban 2011. december 20-án.

Kim Dzsong Il észak-koreai diktátor ravatala Phenjanban 2011. december 20-án.

 

Hozzászólás