Fülöp edinburghi herceget kórházban ápolják

Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét 2011. december 23-án este mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról, a Sandringham kastélyból. Az uralkodó 90 esztendős férjét a Cambridge közelében található Papworth kórházba, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába vitték, ahol még az éjjel sürgősségi szívműtétet hajtottak rajta végre. A kiváló egészségi állapotáról és munkabírásáról híres herceg fájdalmait szívkoszorúér-elzáródás okozta. A kardiológia beavatkozásnak hála a legendás érces humoráról ismert Fülöp jobban van, de még néhány napig a gyógyintézménybe kell lábadoznia.

A herceget december 24-én neje, Erzsébet királynő is meglátogatta, gyermekeik közül Anna hercegnő és Eduárd herceg is vele tartott. Köztudott, hogy Fülöp herceg és fia, Károly walesi herceg kapcsolata sohasem volt jó, emiatt a brit trónörökös nem tartott családjával meglátogatni apját.

Fülöp edinburghi herceg nem tud megjelenni a december 25-én, karácsony első napján celebrált hagyományos karácsonyi istentiszteleten a sandringhami Szent Mária Magdolna templomban. Ez az első alkalom évtizedek óta, hogy II. Erzsébet férje nélkül jelenik meg az uralkodócsalád miséjén.

          Mészáros Márton

Fülöp edinburgi herceg, II. Erzsébet brit királynő férje (Fotó készült: 2011. november 23-án Londonban)

Fülöp edinburgi herceg, II. Erzsébet brit királynő férje (Fotó készült: 2011. november 23-án Londonban)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: