Megtámadták az ausztrál miniszterelnököt

2012. január 26-án Ausztrália fővárosában, Canberrában az ország „születésnapja” alkalmából tartott díjátadón őslakosok jogaiért küzdő demonstrálók rontottak rá Julia Gillard ausztrál miniszterelnökre, akit testőrei és rendőrök menekítettek ki abból az étteremből, ahol a rendezvényt tartották. Az épületet, ahol a miniszterelnök-asszony és Tony Abbott ellenzéki politikus találkozott, közel kétszáz feldühödött tüntető vette körül. A biztonságiak megelőzve a bajt kénytelenek voltak kimenekíteni a két vezető politikust, Gillardot ötven ember vezette ki, azonban az 51 éves kormányfő a futás közben egyszer orra esett és az egyik cipőjét is elhagyta.

Ausztráliában január 26-án ünneplik az ország létrejöttét, ugyanis 1788-ban ezen a napon érkeztek az első brit telepesek a kontinensre. A helyi őslakosok számára ez a nap viszont a megszállás évfordulója.

Julia Gillard végül sértetlenül megúszta az esetet, azonban szegényebb lett egy cipővel, s gazdagabbá vált egy olyan nap élményeivel, amelyet minden bizonnyal nem felejt el egyhamar.

Mészáros Márton

Julia Gillard ausztrál kormányfőt menekítik ki egy canberrai étteremből 2012. január 26-án

Julia Gillard ausztrál kormányfőt menekítik ki egy canberrai étteremből 2012. január 26-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: