Elfeledett hálószobatitkok Hollywoodból

2012. február 14-én, Valentin-napon jelenik meg az Egyesült Államokban Scotty Bowers 88 esztendős egykori tengerészgyalogos Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars című könyve. Az idős férfi Hollywood nagyvadjainak közvetített ki embereket és nagyobbnál nagyobb orgiák létrejövetelében segédkezett.

Scotty Bowers az 1940-es években csöppent bele a hollywoodi elit piszkos játékaiba, de a hatóságok soha nem tudtak rábizonyítani semmit. Az öregúr azóta már felhagyott szenvedélyének, de a mai napig kikéri magának a „strici” jelzőt. A férfi korának legnagyobb szupersztárjairól rántja le a leplet memoárjában. Azt mondja azért várt vele ennyit, mert már senki sem él az érintettek közül, így a könyvben szereplő A-kategóriás sztárok egyike sem perelheti be.

Az 1960-as, ’70-es évek férfiideáljának titulált amerikai színész, Rock Hudson (1925-1985) élete végéig titkolta a férfiak iránti vonzódását és csak az AIDS okozta halála előtt derült fény ferde hajlamára. Scotty Bowers viszont állítja, ő már 1947-ben tudta, hogy a legendás színész meleg. Egy alkalommal ahhoz a benzinkúthoz vontatták Hudson összetört autóját, ahol ő dolgozott, így saját szemével láthatta Rock Hudsont és azonos nemű partnerét. Bowers szerint Hudson olyannyira hálás volt, hogy az évek során barátság alakult ki köztük, s ő hajtotta fel a férfiakat a színésznek.

Bowers könyvében a világhírű Edith Piaf (1915-1963) francia énekesnőről is vall: a gyönyörű hangú sztárért több tucat hollywoodi legenda szíve dobbant meg. Akadt közülük olyan is, aki Európáig ment Piaf után, hogy eltölthessen vele egy éjszakát. A férfi vallomása szerint ő nem került intim kapcsolatba az énekesnővel, de ismerősei és a hollywoodi sztárok szerint Edith Piaf egy igazi vadmacska volt az ágyban.

Katherine Hepburn (1907-2003) amerikai színésznő, a legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett színész (szám szerint néggyel) a férfi visszaemlékezései szerint nem csak a férfiakat szerette, hanem a nőkért is odavolt. A hosszú életű színésznő biszexualitása egyfajta nyílt titok volt a film fővárosában. Scotty azt meséli, hogy 150 különböző nőt közvetített a színésznőnek azidő alatt még Hepburne-nek dolgozott.

Wallis Simpson (1896-1986), a többszörösen elvált amerikai asszony már hosszúideje viszonyt folytatott VIII. Eduárd brit királlyal, amikor az apja halála után megörökölte a királyi és császári címet Nagy-Britanniában. Azonban a Windsor-dinasztiából származó uralkodó 1936-ban kénytelen volt lemondani a trónról, csak azért, hogy feleségül vehesse szerelmét.

Edward király és Wallis halála óta először 2003-ban hoztak nyilvánosságra beszámolókat az asszony lehetséges szeretőiről. A pletykák szerint Wallis Simpson sohasem bírt a vérével: intim viszonyt folytatott egy bizonyos Val Bailey kapitánnyal is, mindenesetre a tiszt bizonyítékokra hivatkozva vallotta ezt. Az FBI közelmúltban kiszivárgott dokumentumai szerint az asszony szexuális kapcsolatot kezdett Joachim von Ribbentrop náci külügyminiszterrel is. Scotty Bowers arról emlékezik meg könyvében, amint egy diplomata 1949-ben bemutatta neki a lemondott királyt és nejét, akik a windsori hercegi pár címet viselték ekkor. Bowers egy érdekes történettel állt elő; a híresen nagy szexuális étvággyal bíró Simpsonnal állítólag úgy szeretkezett a fiatalemberrel, hogy a férje, Eduárd is jelen volt. Az öregember szerint a lemondott uralkodó aktívan nem vett részt az aktusban, csupán csak szemlélte nejét és a férfit. „Wallis tényleg csodálatos asszony volt. Intelligens, céltudatos nő volt, aki az ágyban sem szégyenkezett. Ez a nő megért mindent, még az elvesztett angol trónt is” – mesélte Bowers utalva a király zűrős lemondására és az azt megelőző demonstrációkra.

A 286 oldalas kötetben a szerző Rita Hayworth (1918-1987) amerikai színésznő hálószobatitkairól is beszámol. Szerinte Orson Welless egykori neje sokkal nagyobb szexikon lehetett volna, mint Marilyn Monroe.

Scotty Bowers még ma is Hollywood dombján él, azonban az elmúlt harmincöt esztendőben visszavett a tempóból és mára a nyugdíjasok békés nyugalmát élvezi. 1984-ben elvette jelenlegi felségét, Loist és megbékélt a világgal. Ha hihetünk neki – s miért ne hinnénk? –, akkor a nagy nőfaló nem csak az álomgyár sztárjainak volt a felhajtója, hanem maga is több hírességgel került ágyba.

Mészáros Márton

Scotty Bowers - Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars

Scotty Bowers - Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: