Megérkezett a leendő svéd uralkodó

2012. február 24-én XVI. Károly Gusztáv svéd király közölte a jó hírt: leánya, Viktória koronahercegnő előző nap életet adott első gyermekének, Esztella hercegnőnek. A jövevény az Östergötland hercegnője címet viseli születésétől fogva.

A kis hercegnő 51 centiméterrel és 3280 grammal jött a világra a stockholmi Karolinska Egyetemi Kórházban. Esztella hercegnő édesanyja után a második a svéd trónöröklési listán, de távoli igényt tarthat a brit trónra is egy 17. századi ős, Zsófia hannoveri választófejedelemné révén.

A Svéd Királyi Udvar február 27-én osztotta meg a legelső felvételeket a 34 esztendős svéd trónörökös első gyermekéről. Viktória hercegnő 2010 júniusában házasodott össze polgári származású, fitneszedzőként dolgozó párjával, Daniel Westlinggel, vagyis jelenlegi címe szerint Dániel herceggel.

Mészáros Márton

Viktória svéd trónörökösnő és férje, Dániel herceg mennyegzőjük után a stockholmi királyi palota erkélyén 2010. június 19-én

Viktória svéd trónörökösnő és férje, Dániel herceg mennyegzőjük után a stockholmi királyi palota erkélyén 2010. június 19-én

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: