II. Erzsébet az olimpián debütált

Szakértők és a brit lapok egyöntetű véleménye szerint II. Erzsébet brit uralkodóban egy vérbeli színésznő veszett el. A 86 esztendős királynő 2012. július 27-én a 2012. évi nyári olimpiai játékok londoni megnyitóján „debütált” élete első filmszerepében.

A látványos, hajnalba nyúló megnyitóceremónia rendezője Danny Boyle Oscar-díjas brit rendező volt. Az olimpiát hivatalosan II. Erzsébet brit királynő nyitotta meg, azonban kétség nem fér hozzá, hogy senki sem erre számított.

A rendezvény kezdetén bemutatták azt a 4 és fél perces filmjelenetet, amelyben II. Erzsébet királynő és az aktuális James Bondot alakító Daniel Craig látható, amint a legendás 007-es ügynök felkeresi a brit királyi rezidencián, a londoni Buckingham-palotában az uralkodót, akit helikopterrel visz el az olimpiának otthont adó kelet-londoni arénába. A jelenet csúcspontja az a momentum, amikor a brit nemzeti lobogó színeit viselő ejtőernyőkkel először II. Erzsébet, majd James Bond ugrik ki a helikopterből a stadion felé érve.

Abban a pillanatban, ahogy a jelent szerint “leértek”, az uralkodó valóban megjelent a stadion királyi páholyában, mégpedig pontosan ugyanabban a rózsaszín ruhában és fején lévő szintén hasonló színű divatos pánttal, amelyet a filmjelenetben viselt.

A londoni olimpia megnyitásáig hétpecsétes, szigorúan bizalmas titokként kezelték a királynő rövidke, ám annál szellemesebb filmjelenetét, ezért nem tudódhatott ki a bemutatásig. Brit sajtóértesülések szerint a királynő rendkívüli módon élvezte élete első filmszerepét, amelyet nem dokumentumfilmben vállalt.

II. Erzsébet saját maga látható a klipben a helikopteres jelenetig, onnantól helyettesítette kaszkadőr. A királynő mindössze egy soros szöveget mond („Jó estét, Mr. Bond”) a filmben, ennek ellenére világszerte hatalmas elismerést érdemelt kis szerepével, amelyben a megnyitórendezvény művészeti igazgatója, Danny Boyle személyes jelenlétében került felvételre. Az Oscar-díjas rendező ötlete volt „szerepet” adni a megbecsült uralkodónőnek.

A kisfilm összes szereplője saját magát alakítja leszámítva Craiget, hiszen még a James Bondot a naplóját író Erzsébet királynőhöz bejelentő komornyik is valóban a királyi udvar alkalmazottja.

Az uralkodó egyből igent mondott a szerepajánlatra, mindössze egyetlen kikötése volt: az, hogy maga szeretné megválasztani a ruhát, amelyet a forgatáson visel.

A megnyitó ünnepségen Rowan Atkinson brit komikus színész (Mr. Bean) mókás vendégfellépésével szerepeltek a Londoni Szimfonikusok, akiket Sir Simon Rattle vezényelt. A műsort Sir Paul McCartney, a Beatles egykori tagja zárta a Hey Jude eléneklésével, miután meggyújtották az olimpiai lángot.

A 27 millió fontból megrendezett hivatalos olimpiai megnyitót a becslések szerint valamivel több, mint másfél millió ember nézte a televízió képernyőin keresztül.

Mészáros Márton

A James Bondot alakító Daniel Craig brit színész és II. Erzsébet brit királynő a 2012-es londoni olimpián bemutatásra került 4 perces kisfilm egyik jelenetében

A James Bondot alakító Daniel Craig brit színész és II. Erzsébet brit királynő a 2012-es londoni olimpián bemutatásra került 4 perces kisfilm egyik jelenetében

2 hozzászólás to “II. Erzsébet az olimpián debütált”

 1. Polikarp Says:

  1. Nyitókép: a vidéki Anglia szép zöldje, természet, mindenki boldog, majd jön az iparosítás vezéralakja és elmondja Shakespeare Viharjából Kalibán szövegét (aki az emberben élő tudatalattit, állati ösztönöket képviseli).
  2. Új szín alakul ki: eltűnik a természet, az emberek gépiesen mozognak, gyárakban dolgoznak, fel is emelkedik 5 gyárkémény, közben megemlékeznek egy szál pipaccsal a két világháború emberáldozatairól, egyben Waterloo-ról is (vajon miért?).

  3. VASUDVARDOT láthatjuk, ahogy a GYűrűt kovácsolják bőszen, semmi emberi és természetes nem maradt már, a VASkorszak, erőszak korát láthatjuk. El is készül az 5 földrészt szimbolizáló hatalmi gyűrű, mely egybeforr dicsőségesen, ünnepelve a globalizmus győzelmét.

  4. GOSH Kórházi jelenet – SÖTÉTSÉG
  A világháborúk után a gyerekeket bizony sötét mesékkel programoztuk, hadd tartsuk őket félelemben – az egyiket el is ragadta egy rém. (Nemcsak a környezetet, hanem a jövőt is elvettük tőletek, de ünnepeljétek csak!) Megmentőül, h ne féljenek annyira, Mary Poppinsként látszatmegoldásokat küldünk nektek hatalmilag – de ők is sötétek, többé nem lesz már világos, megoldás nincs.

  5. A családtagok között nincsen semmi kapcsolat, a fiatal nemzedéket már mi programoztuk a TVprogramokon keresztül, különféle zenei irányzatok között mindenki megleli a kedvére valót. Felhívnám a figyelmet a két szimbólumra, amilyen alakzatba a táncolók csoportja rendeződött: a Halál és a Pentagramma. Az egész előadást a háromszög alakú lámpák világítják meg, őrt állva, szimolizálva az illuminátus családokat.

  6.Az Anyakirálynőt ünnepeljük, aki immár 60 éve uralkodik az EGY Birodalmon, a katonák is tisztelegnek – a királynő és népe között semmi kontaktus nincsen, hiába integetnek neki.

  7. Már nincsenek emberek, csak ember alatti lények, démonok vonaglanak a színen egy narancsos korongot imádva, majd feltűnik piszkosfehér ruhában az uruk, aki szintén nem ember, ezt a mozgásából láthatjuk – a kezével hipnotizál, vonaglik, illúziókat kelt, ő a megtévesztés mestere. Közben a szöveg: Maradj velem, Sötétség Ura!
  Megjelenik egy ugyanolyan ruhába öltözött, de fiatalabb lény, akit a Sötétség ura magához ölel és felemel.

  http://pirospirula.blogspot.hu/2012/07/az-olimpiai-megnyito.html

 2. meszarosmarton Says:

  Kedves Polikarp! Kérhetnék részletesebb magyarázatot?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: