Whiskeyre és sherryre esküszik a brit matróna

Dorothy Peel akkor született, amikor VII. Edward volt a trónon, átélt két világháborút és a szeme láttára változott meg az egész világ. 101 évesen költözött be a londoni Bridlingtonban található Westbourne Lodge idősek otthonába, de függetlenségét továbbra is megőrizte: minden héten egyszer elsétál a közeli Tescoba, persze csak bottal a kezében.

Dorka néni már kész üdvözlőlap gyűjteménnyel rendelkezik, hiszen II. Erzsébet brit királynő a századik születésnapjától kezdve minden születésnapra küld neki üdvözlő sorokat. Az idős asszony 2012. szeptember 28-án ünnepelte 110. születésnapját, az idősek otthonában barátai, ápolók és a város elöljárói köszöntötték.

A hosszú élet titkáról csak annyit mondott, hogy az egészséges táplálkozás és a rendszeres adag sherry a titka. „Nem igazán iszom sok alkoholt, whiskeyt például este hétig egyáltalán nem iszom. Délután egy kis pohár sherryt iszok, esténként pedig gyömbért szoktam inni, de az túl szénsavas, ezért teszek bele egy kis whiskey-t. A dohányzásról 104 évesen szoktam le” – mondja.

Dorothy Peel csak az Egyesült Királyság hetedik legidősebb asszonya, ugyanis Grace Jones megelőzi, aki december 7-én tölti be a 113. életévét.

Mészáros Márton

Dortohy Peel brit korrekorder (110 esztendős)

Dortohy Peel brit korrekorder (110 esztendős)

Egy hozzászólás to “Whiskeyre és sherryre esküszik a brit matróna”

  1. Rado, Ava Harte Says:

    She is beautiful. God bess her.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: