Gengszterkorzó London közepén

2012. október 9-én Dél-Londonban megállt az idő, a maffia fénykora elevenedett meg a brit főváros utcáin, de nem filmforgatás, és nem is nyilvános színházi előadás keretében. A hírhedt gengsztert, Charlie Richardsont (1934-2012) kísérték utolsó útjára.

Richardson, az egyik legkegyetlenebb maffiózó 2012. szeptember 19-én hunyt el. A bandavezér erős dohányos volt, évek óta tüdőtágulásban szenvedett, mégis az epehólyagja miatti vérmérgezés okozta a halálát. Védjegyévé a durvábbnál durvább módszerek váltak, áldozatait 15 centiméteres szegekkel szögezte a padlóhoz, áramot vezetett a nemi szervekbe (is), lábujjakat vágatott le.

Charlie Richardson (1934-2012) brit gengszter temetési menete Dél-Londonban 2012. október 9-én

Charlie Richardson (1934-2012) brit gengszter temetési menete Dél-Londonban 2012. október 9-én

A gyászmenetben szemet szúrt egy rózsaszirmokból alkotott, hatalmas 240 DC (magyarul: 240 volt) felirat, amely Richardson legkedveltebb, brutális szokására, az elektrosokkra emlékeztette az összegyűlteket. Más autók a nagybácsi, az apa, vagy simán csak a Charlie szavakat formázó virágcsokrokat szállítottak. A megemlékezésen jelen volt az alvilág színe-java, még az egykori rivális bandák is részt vettek a temetésen. A most 88 esztendős „Őrült” Frankie Fraser, az elhunyt egyik vezetőtársa is jelen volt, az idős úr 42 évet töltött börtönben erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

A most elhunyt Charlie Richardson az 1950-es évektől válogatott kínzásokkal alapozta meg az általa felépített gengsztervilág terrorját: lopás, csalás, szerencsejáték, védelmi pénzek, lopott áru, uzsora, zsarolás a kedvenc műfajai közé tartozott. Amikor letartóztatták, börtönbüntetésre ítélték csalás, zsarolás és súlyos testi sértés vádjában. Élete végéig minden ellene felhozott vádat tagadott: „Ha valaki talál bárkit is, akit én a padlóhoz szegeztem, vagy levágtam a lábujjait, minden egyes ilyen áldozat után adok neki 10 ezer fontot. Hamisan vádoltak meg minket. Egyetlen egy lábujjat sem bántottunk. A semmiért kaptam 18 évet” – mondta. Pedig bizony több tucat ember lábúját vágták le csapszegvágóval, illetve vezettek az áldozatok mellbimbójára és a nemi szervére csíptetett elektródákon keresztül áramot, de gyakori volt, hogy kihúzták azoknak a fogait, akik keresztezték a banda terveit, az égő cigaretta arcon történő elnyomása pedig igazán kegyes megoldásnak tűnt.

Mészáros Márton

Charlie Richardson (1934-2012) brit gengszter temetési menete Dél-Londonban 2012. október 9-én

Charlie Richardson (1934-2012) brit gengszter temetési menete Dél-Londonban 2012. október 9-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: