Kennedy-özvegyről forgattak filmet

2012. október 15-én a New York-i Time Warner Centerbe mutatták be az Ethel című HBO-dokumentumfilmet. Az alkotás Ethel Kennedyről, Robert F. Kennedy néhai amerikai igazságügy miniszter és szenátor özvegyéről szól. A New York-i bemutatón maga az érintett, Ethel asszony is részt vett családja jelenlétében.

A dokumentumfilm mondhatni családi vállalkozás, hiszen Ethel legifjabb lánya, Rory Kennedy rendezte. Az alkotást a legjobb dokumentumfilm kategóriájában a közelmúltban díjazták az Ashland-i Független Filmfesztiválon.

A római katolikus Ethel Skakel 1928-ban született Chicagóban, és huszonkét esztendősen ment feleségül Robert F. Kennedyhez, az elnök John Fitzgerald Kennedy öccséhez. Ethel tizenegy gyermeknek adott életet, az utolsó fél évvel azután született, hogy Robertet megölték, miután az elnökválasztási kampány szempontjából fontos kaliforniai előválasztást megnyerte.

A 84 esztendős asszony, akiről a film szól, a Kennedy Jótékonysági Golfmérkőzésen újságírók kérdésére felelve a minap elárulta, hogy 18 éves unokája, Conor Kennedy választottjáról, Taylor Swift amerikai énekesnőről igencsak jó véleménnyel van, a nagymama kijelentése pedig mondhatni a Kennedy-klán beleegyezését jelképezi a bimbózó kapcsolatot illetően. A pár augusztus óta van együtt.

Mészáros Márton

Ethel Kennedy, Robert F. Kennedy néhai amerikai igazságügy miniszter és szenátor özvegye az életéről szóló Ethel című dokumentumfilm bemutatóján New Yorkban 2012. október 15-én

Ethel Kennedy, Robert F. Kennedy néhai amerikai igazságügy miniszter és szenátor özvegye az életéről szóló Ethel című dokumentumfilm bemutatóján New Yorkban 2012. október 15-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: