Reklámok

Búcsút vettek Hollósi Frigyestől

2012. december 19-én délután a Nemzeti Színház előcsarnokában vettek búcsút kollégái, barátai és tisztelői a váratlanul elhunyt Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színésztől, aki december 5-én, 71 éves korában halt meg.

A szakmai elismertségnek és a közönség részéről nagy népszerűségnek örvendő Hollósi emlékére a hetvenedik születésnapjára kapott foteljét és egy portrét állítottak ki a teátrum előcsarnokában, ahova arra kérték a gyászolókat, hogy csak egy szál virággal érkezzenek. A Nemzeti Színház teljes társulata elbúcsúzott a művésztől, a teátrum fiatal tagjai – többek között Szabó Kimmel Tamás, Tompos Kátya, Martinovics Dorina, Mészáros Piroska és Bánfalvi Eszter – az Újvilág Szimfónia Hazamegyek című, második tételével búcsúztatták, Alföldi Róbert igazgató pedig szívhez szóló beszédével köszönt el tőle.

A megemlékezők között volt a Nemzeti társulatán kívül többek között Egri Márta, Elek Ferenc, Szűcs Sándor, Benedek Miklós, Borbás Gabi, Nagy Ervin, Újlaki Dénes, Haumann Péter, Pogány Judit színművészek és Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója is.

Mészáros Márton

Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színművészt (1941-2012) búcsúztatják a Nemzeti Színházban 2012. december 20-án (Fotó: Mészáros Márton)

Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színművészt (1941-2012) búcsúztatják a Nemzeti Színházban 2012. december 20-án (Fotó: Mészáros Márton)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: