Elhunyt Varga Gábor iskolaigazgató

2012. december 20-án, 61 éves korában elhunyt Varga Gábor pedagógus, iskolaigazgató. A tanár úr húsz éven keresztül vezette az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolát és Gimnáziumot, amely az ő igazgatósága alatt alapozta meg jó hírnevét.

Varga Gábor az ELTE Természettudományi Karán végzett, és 1991-ben lett a hetedik kerületi Alsóerdősori Általános Iskola igazgatója, amely később gimnáziummá bővült. Az igazgató úr mindig a gyerekeket tartotta szem előtt, igazgatóként valódi iskolateremtőként, nagyszerű szervezőként és pedagógusként vívott ki elismerést.

Gábor bácsi, akinek szakértelme, tapasztalata és humánussága belopta magát az emberek szívébe, az utóbbi években már nem tanított, az autoimmun betegség miatt szép lassan kivonult az iskola életéből. Igazgatói teendőit a legfontosabb ügyeken kívül átengedte helyetteseinek és mindazoknak, akiket megfelelőnek tartott arra, hogy tovább vigyék azt, amit elkezdett. Az erzsébetvárosi gyerekekért minden tőle telhetőt megtett, munkásságát tavaly Erzsébetváros Jövőjéért elismeréssel hálálta meg a hetedik kerület képviselő-testülete.

Az egykori és jelenlegi tanárokat, kollégáit éppúgy megrázta halálhíre, mint diákjait, s mindazokat, akik ismerték. Igazi pedagógusnak, egy nagyon jószívű embernek tartották. Rettentő nagy tudású ember volt rengeteg empátiával.

Várhidi Gábor gimnáziumi tanár így emlékszik az igazgató úrra: „Olyan vezető volt, aki a munkatársait partnerként kezelte, s fogékony volt minden új ötletre, gondolatra. Én nagyon sokat tanultam tőle, pályakezdőként minden segítséget megadott nekem.”

Egy másik tanúr úgy emlékezett rá, mint példamutató tanárra, aki lámpással a kezében ment pedagógustársai előtt. Az iskola szellemét, amelyet Varga Gábor igazgató úr alakított ki, még ma is őrzik.

Mészáros Márton

Varga Gábor, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium igazgatója (1951-2012)

Varga Gábor, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium igazgatója (1951-2012)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: