Belehalt sérüléseibe a csoportos nemi erőszak áldozata

2012. december 29-én egy szingapúri kórházban belehalt sérüléseibe az indiai diáklány, akit tizenhárom napja az indiai fővárosban, Újdelhiben egy autóbuszon megerőszakoltak és vasrúddal brutálisan összevertek. A hat férfi elkövető, köztük a buszvezető, olyan súlyos sérüléseket okozott a huszonhárom éves orvostanhallgatónak, hogy állapotát a nyolcfős szakértőkből álló orvos csoport sem tudta megmenteni.

Az áldozatot három nappal ezelőtt szállították át egy indiai kórházból egy szingapúri gyógyintézménybe, ahol agysérülése és súlyos hasi sérülései miatt nem tudták megmenteni. A kormány bejelentette, hogy radikális reformokat hajtanak végre az ehhez hasonló szörnyű bűntények megelőzésének érdekében, többek között létrehoznak egy olyan adatbankot, amelyben az ország összes bűnözőjének fényképes adatát fogják tárolni.

Az öt 20 és 40 év közötti elkövetőt elfogták, akár életfogytig tartó börtönbüntetéssel is sújthatják őket. A csoportos nemi erőszakot több ország elítélte, és éles felháborodást generált az indiai társadalomban; több ezren vonultak utcára tüntetni a rossz közbiztonság miatt, illetve az áldozat iránti szimpátiájuk kimutatásaként. A 2012-es évben közel hatszáz nemi erőszakot jelentettek csak a fővárosban, a legújabb éppen a tragédia utáni héten történt, amikor a szintén indiai Uttar Pradesben egy 15 éves lányt erőszakoltak meg, majd elvágták a torkát.

Mészáros Márton

Csoportos nemi erőszak miatt tüntetnek Új-Delhiben

Csoportos nemi erőszak miatt tüntetnek Új-Delhiben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: