Meghalt az utolsó Andrews Sisters-tag

2013. január 30-án, Los Angelesben elhunyt Patty Andrews énekesnő, a népszerű The Andrews Sisters utolsó élő tagja. Patricia Marie Andrews 1918. február 16-án született az amerikai Minnesota államban, tehát két és fél héttel a 95. születésnapja előtt szenderült jobblétre. Az énekesnő volt a legfiatalabb tagja a nővéreivel, LaVernével és Maxenevel alkotott triónak, a The Andrews Sistersnek, amely az 1940-es és 50-es évek legfelkapottabb zenekara volt. A swing és boogie woogie-korszak sztárjainak együttese családi vállalkozás volt, szüleik norvég-görög-amerikai származásúak voltak. Az énekesnők a második világháború alatt rendszeresen léptek fel amerikai katonáknak.

Patty mindössze hét éves volt a The Andrews Sisters alapításakor, és tizenkét évesen már énekversenyt nyert. Később ő lett az együttes vezető énekese mezo-szoprán hangjával, majd 1951-ben kivált, de öt év elteltével visszatért. Több mint negyven esztendeig, 1967-ig maradtak sikeresek; hosszú karrierjük során négyszáznál is több dalt énekeltek fel, és világszerte valamivel több, mint 75 millió lemezt adtak el. Parti Nagy Lajos Bandy-lányok címmel írt darabot az Andrews Sistersről, ami alapvetően az együttes dalaira épül, a két szereplős darabban pedig Hernádi Judit és Udvaros Dorottya játszik.

A most elhunyt énekesnő volt hármójuk közül a legkésőbb született, és a legtovább élt. La Verne, a legidősebb „lány” 55 éves korában, 1967-ben halt meg rák betegség következtében szintén Los Angelesben, Maxene Andrews pedig 79 évesen, 1995-ben Massachusetts állambéli otthonában kapott szívrohamot, ami az életébe került. Patty Andrews szóvivője azt mondta, Patty természetes körülmények között, saját kaliforniai otthonában halt meg.

Mészáros Márton

The Andrews Sister együttes

The Andrews Sister együttes

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: