Nőtt az Oscar-gála nézettsége, de MacFarlene nem vezet több showt

Az elmúlt évek legnézettebb Oscar-gálája volt a most megtartott 85. Oscar-díjkiosztó, csak az Egyesült Államokban 40,3 millió tévénézőt szegezett a készülékek elé – jelentette be a legnagyobb filmes díjkiosztót sugárzó amerikai ABC csatorna 2013. február 26-án, két nappal az esemény után. 2010 óta nem sikerült 40 millió feletti nézettséget produkálnia Oscar-gálának.

Seth MacFarlene

Seth MacFarlene amerikai filmes az est házigazdája a 85. Oscar-gálán Los Angelesben 2013. február 24-én

A Nielsen piackutató felmérése által összeállított nézettségi elemzés szerint a vasárnapi ceremónia túltett az elmúlt három évben lezajlott Oscar-gálák nézettségén. Sem tavaly, sem tavalyelőtt nem ért el 40 millió feletti nézettséget az Oscar-gála: 2011-ben a két fiatal színész, Anne Hathaway és James Franco vezette 83. Oscar-díjkiosztó közönsége elpártolt a showműsorral egybekötött díjkiosztással, viszont előző évben a Steve Martin-Alec Baldwin páros vezette Oscar-gála az ideinél is jobb eredményt, 41,6 millió nézőszámot produkált.

Az idei közönséget valószínűleg a népszerű sorozat, a Family Guy kreátora és a Ted című szintén humoros film alkotója, Seth MacFarlene győzhette meg, aki első ízben vezetett Oscar-díjkiosztót. A fiatal amerikai filmest, aki goromba humoráról ismert, annyira nem szerették a szakemberek, hogy a Twitter közösségi oldalon közzétett bejegyzésében azt írta, hogyha hívnák se vállalná többé a műsorvezetést. „Semmi esetre sem. Jó móka, de ennyi volt” – válaszolta az érdeklődőknek.

MacFarlene az Oscar-gála vezetése közben merész poénokat sütött el, és gúnyt űzött nem csak a filmes szakmából, az idei jelöltekből, a zsidókból, a homoszexuálisokból, hanem még saját műsorvezetői képességeiből is, valamint dalban mondta el, hogy eddig mely színésznők mellét láthattuk már a filmvásznon fedetlenül. A fiatal közönségnek tetszett az újfajta humor, a 18 és 34 év közöttiek körében 20 százalékkal nőtt a nézettség a tavalyihoz képest, de több világsztár kiakadt. Az alpári stílus a kétszeres Oscar-díjas színésznőnél, Jane Fondánál is kiverte a biztosítékot.

“Ami igazán nem tetszett, az a dal és a tánc volt a színésznők melleiről. Egyetértek azzal a személlyel, aki azt mondta, miért nem készítünk listát a péniszekről is? Ne feledjük, hogy ez egy tévéközvetítés, amit világszerte néznek, például családok a gyerekeikkel, és ez ebben az esetben egyáltalán nem elfogadható és vicces. És nekem nem tetszettek a Quvenzhané Wallist és Clooneyt érintő megjegyzések, éppúgy, mint a Ted szájából hangzó dolgok, és az sem, hogy a nők mit tettek azért, hogy olyan vékonyak legyenek, hogy beleférjenek a ruháikba. Túl sok szót ejtünk a nőkről és a testünkről, mintha ez határozna meg minket.” – írta blogjában a hetvenöt éves Jane Fonda, aki kanárisárga ruhában pompázott az Oscaron, ahol Michael Douglas-szal közösen a legjobb rendezőnek járó elismerést adta át.

Mészáros Márton

Jane Fonda amerikai színésznő a 85. alkalommal megrendezett Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angelesben 2013. február 24-én

Jane Fonda amerikai színésznő a 85. alkalommal megrendezett Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angelesben 2013. február 24-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: