Hét hulla Mexikóban

A mexikói Michoacán állambeli Uruapan városában statuáltak elrettentő példát a köztörvényes bűnözőkkel. A mexikói város körforgalmától alig pár méterre hét férfi hullája fogadta a helyieket 2013. március 23-án, szombaton reggel. A rendőrség jelentése szerint a hét hulla mind férfi holttest volt, s összekötözött kezekkel, lábakkal ültették őket fehér, műanyag székekre – közülük két férfi testébe fenyegető táblát tűztek jégcsákánnyal.

A hullákra tűzött felirat szövege az alábbi volt: „Figyelem, így jár az összes szatír, zsebtolvaj, autó tolvaj, emberrabló, nemi erőszakoló és zsaroló!” Mind a hét férfi – 15 és 40 év közöttiek – halálát fejlövés okozta, véres holttestüket elrettentésnek szánhatták, amikor a város legforgalmasabb pontjába elhelyezték hulláikat.

A mexikói hatóságok továbbra sem tudják a pontos indokot; ki, illetve milyen csoport állhat a gyilkosság elkövetése mögött, de egyáltalán nem ritkák a véres leszámolások (különösen a drogbandák között) a rossz közbiztonságú Mexikóban. Csupán 2006 óta mintegy 70 ezer ember vesztette életét kábítószerrel összefüggő erőszakos cselekményben az észak-amerikai országban.

Mészáros Márton

Hét fejbe lőtt bűnöző a mexikói Uruapan városában 2013. március 23-án

Hét fejbe lőtt bűnöző a mexikói Uruapan városában 2013. március 23-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: