Szellemi összefogásra hívnak

A Civil Összefogásért Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szellemi honvédelmet hirdetett Magyarország megvédése érdekében. Az indoklás szerint azért van szükség a támogatási nyilatkozatra, mert országunkat minduntalan támadják a világsajtóban és a külföldi hírforrások csak a negatív információkat közlik. Az elképzelés azután valósult meg, miután március utolsó napjaiban ötven osztrák és német értelmiségi, szakmájukat tekintve filozófus, tudós, író, költő, zenész és képzőművész (köztük Elfriede Jellinek Nobel-díjas osztrák írónő) kiáltványt adott ki, amelyben arra kéri Európa polgárait, hogy döntsék meg a magyar kormányt. Azt írják, Orbán Viktor vezetésével Magyarország jobboldali diktatúrává válik, a kontinens ez ellen pedig nem tesz semmit.

A német sajtóban és televízióban az elmúlt hónapokban több támadás is érte a magyar kormányt, rendszeresen nevezik Magyarországot diktatúrának vagy Orbanisztánnak, a miniszterelnököt pedig „mini-diktátornak”, vagy “autokrata kényúrnak” titulálják. A szellemi honvédelem meghirdetői az említett értelmiségiek liberális kiáltványára válaszul gyűjtenek aláírásokat. Céljuk az, hogy a Magyarországot ért külső és belső támadásokra reagáljanak és kifejthessék ellenvéleményüket, illetve a „demokratikus választásokon kialakult, a polgárok többségének véleményét tükröző politikai akarat” megtartása.

„Az IMF és az Európai Központi Bank által vezérelt erőszakos hitelnyújtási cunami és annak feltételrendszere az érintett országok gyarmatosítását, polgárainak elszegényítését jelenti. Magyarország ebből nem kér. Keservesen, de saját erőből fogunk kilábalni a ránk erőltetett adósságból. Példát szeretnénk mutatni arról, hogy hogyan lehet újabb adósságok elkerülésével a nehézségeket vállalva, de szabadnak maradni. Ez rémiszti meg a multinacionális cégek és bankok gazdáit” – írták a szellemi honvédelem megfogalmazói.

Magyarország gyalázását eddig több mint 5 ezer ember nem tűri el, ugyanis ennyien írták alá a CÖF kiáltványát, amelyben bocsánatkérésre szólítják fel az értelmiségieket, akik a határon túlról alkotnak megalapozatlannak tartott véleményeket Magyarországról. (A kiáltványt itt alá lehet írni: itt)

Mészáros Márton

Orbán Viktor magyar kormányfő

Orbán Viktor magyar kormányfő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: