Képeket fest a kis mókus

Winkelhimer Smithnek nevezte el gazdája, az amerikai Shyla Mouton azt a nősténymókust, akit 2011-ben megharapott egy macska, a sérülésébe pedig kishíjján belehalt. A kis mókust befogadta az említett hölgy és gondos ápolásának és törődésének köszönhetően a rágcsáló felgyógyult, mára már csak mozgáskoordinációs problémái vannak.

Míg az átlagos mókusok leginkább fára mászással töltik napjaikat, addig Winkelhimer Smith kulturális tevékenységekre próbál összpontosítani: a Louisiana állambeli mókus szenvedélye a festészet. Az állat gazdája amatőr festőművész, innen az ötlet: a mókus szájával mozgatja az ecsetet, mázolmányait pedig az interneten „állítják ki”. Ugyanis, a mókuslány már a Facebook közösségi oldalon is fent van, ahol 2087 ember követi a világ legkülönbözőbb pontjairól.

Az igazság valójában az, hogy a „festő mókus” megeszi az ecset végét és véletlenül fest közben, hiszen miközben rágcsálja a pálcát, összefestékezi az elő tett fehér lapot. Winkelhimernek valószínűleg fogalma sincs, hogy fest, de művei mégis jótékony célt szolgálnak, hiszen gazdája elárverezi őket az eBayen, az ebből származó összeget pedig jótékony célokra fordítja.

A kisállatról több brit és amerikai újság és televíziós műsor is beszámolt, legutóbb a brit Metro újság 2013. április 24-i számában jelent meg.

Mészáros Márton

Winkelhimer Smith, a világ egyetlen mókusa, aki képeket fest

Winkelhimer Smith, a világ egyetlen mókusa, aki képeket fest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: