Stephen Hawking csatlakozott az Izrael elleni bojkotthoz

Stephen Hawking brit elméleti fizikus is csatlakozott az Izrael állam elleni tudományos bojkotthoz – írta meg a Guardian brit lap 2013. május 8-án. A palesztin-izraeli konfliktus 1948 óta, Izrael állam megalakulása óta folyik. A konfliktus során mindkét nép az emberi jogok szempontjából elfogadhatatlan eszközökkel próbál érvényt szerezni akaratának.

Hawking professzor támogatja azt a tudományos bojkottot, amely azt szeretné elérni, hogy ne tartsák meg azt a konferenciát Jeruzsálemben, amelynek vezetője Simon Peresz izraeli elnök lesz. A tudós és társai ezzel szeretnének tiltakoznak a palesztinokat ért izraeliek által elkövetett atrocitások ellen. Az ünnepségre várják Bill Clinton egykori amerikai elnököt és Tony Blair volt brit miniszterelnököt is.

A palesztin egyetemek munkáját támogató brit bizottság (British Committee for the Universities of Palestine) közleménye szerint Stephen Hawking legjobb tudása szerint cselekedett, amikor kijelentette, hogy mégsem megy el az izraeli elnök 90. születésnapja tiszteletére rendezett júniusi konferenciára. Ennek ellenére a világhírű tudós publicistája azt közölte, hogy Hawking egészségügyi okok miatt nem vesz részt a konferencián, mivel orvosa nem ajánlja neki a repülést. Azonban ez a lépés sem állíthatta már meg az izraeli lapokban és internetes változataiban megjelent gyalázkodó cikkeket a tudósról.

Stephen Hawkingot a világ legnagyobb koponyájának tartják. A professzor 1962 óta szenved a fokozatos idegsorvadással járó Lou Gehrig-féle betegségben.

Mészáros Márton

Stephen Hawking brit elméleti fizikus

Stephen Hawking brit elméleti fizikus

14 hozzászólás to “Stephen Hawking csatlakozott az Izrael elleni bojkotthoz”

 1. GYUIA Says:

  TELJESEN IGAZA VAN MERT AHOVA IZRAEL BETESZI A LÁBÁT OTT VÉGE AZ IGAZSÁGNAK ÉS SZABADSÁGNAK CSAK A CSÓKÓSÓK ÉRVÉNYESÜLNEK!

  • Laczkó István. Says:

   TELJESEN IGAZAD VAN!:(((

   • MGBR Says:

    Magyarországon nem érvényesül az igazság, a szabadság csak egy szó, és mindig is csak a csókosok érvényesültek. Jogos lehet a visszafelé következtetés?

 2. Komlói Török Gábor Says:

  Hawking professzor az általam tisztelt legnagyobb tudósok közt tartom számon. Sajnos a politikához, a politikai sóműsorokhoz még ő sem ért. Ezután is csak tisztelettel fogok róla írni a tudományos munkásságáról, és ez az esemény is azt bizonyítja, hogy a terrorista propaganda gépezet Joseph Goebbels “magasságokat” is eléri !

 3. Vera Says:

  Hawking professzor tenyleg egy nagyon okos tudos ,de ahhoz ,hogy igazi velemenyt mondjon errol az ugyrol, egy ket evig Izraelben kene eljen meg a gaza ovezetben. Nem lehet megitelni olyan dolgot amit nem eltunk at es nem lattunk sajat szemunkkel. Sajnalom az esetet de ez van. Kedves Gyuja ont is meghivnam egy-ket evre Izraelbe es aztan szeretnem latni a velemenyet errol az ugyrol……….

  • coni666 Says:

   Talán nem kellene erőltetni, hogy a halálon szerzett palesztín föld, arra érdemtelen rablóké legyen.

 4. Herzsi Says:

  Mi itt élünk közötük, vagyis, ők élnek itt közöttünk! Ezt nem szeretjük, ahogyan itt élnek! Ahogyan Mivelünk bánnak! Nem érdekel, hogy kint izraelben mit tesznek, hagyják a gojokat is élni, mindenütt a világon! Kedves Vera, kiakarja csábírani a Magyarokat, legyünk puszi barátok? Hát NEM! Mindenki maradjon a saját hazájában, az Izreliek is! Miért tanulnak pont magyaul ott kint a gyerekek? Hát híja haza a sajátjait! El vagyunk mi nélkülük jobban, mint velük!

 5. Geza Says:

  Teljesen egyet értek Vera-val

 6. Komlói Török Gábor Says:

  Kedves Erzsi! Nem élek Izraelben, de azt tudom, hogy rengeteg magyar él ott, ha úgy tetszik magyar zsidó és rokonaik is vannak hazánkban. A magyar svábok is tanulnak németül és nem azért, hogy eladják hazánkat németeknek. Aztán Izraelben nem csak magyarul tanulnak. Tanulják a saját héber nyelvüket, tanulnak angolul, oroszuk, lengyelül, franciául stb. Magyarország szakemberei, normálisabb magyarok várjuk a német, francia, osztrák, és izraeli bekketetőket is. Bárcsak jönnének sokan! Sajnos a tendencia nem a befektetőknek kedvez hazánkban jelenleg. Sajnos a kormányzati demokrácia deficit, a zsidó, a cigány ellenesség, a gyűlölet sok ember agyát, és tisztánlátását homályosítja el! Ez Magyarország ma. Szégyen padra kerültünk, mert egész Európa a szomszédainkkal együtt elítéli a magyar kormány, és a “Jobbik” nevű pártszörnyeteg, félkatonai szervezet demokráciát pusztító tevékenységét.

 7. NekemVanIgazam Says:

  Kedves Vera!
  Az egyik legnagyobb tiszteletlenség valakinek a nevét helytelenül leírni…GYUIA nem egyenlő Gyuja-val….

  Tudatlanok szemüvege mögül nézitek Ti 3-an a dolgokat…Vera,Geza,Komlói Török Gábor…egymás kezét fogva utazzatok a zsidók által elfoglalt országba .
  Komlói Török Gábor …Ön valószínűleg egy biztonságos, budai villából ajnározza a cigányokat és a zsidókat…vegyen magához mindegyikből egy tucatot és 2 hét múlva írja le ide a tapasztalatait…. Jobbikot pártszörnyetegnek lehet nevezni hisz mindenkit aki hazaszerető és hazafi azt lehet pocskondiázni, de egy “zsidózásért”éveket osztanak…a rózsaszín ködöt tessék elhessegetni és akkor lehet tisztán látni….

 8. Komlói Török Gábor Says:

  NekemVanIgazam mondja, és én is mondom hogy nincs igaza, és nincsenek az írásom érdemi részét cáfoló tényszerű érvei! Így nem értékelhető az írása részemről. Az kitűnik belőle, hogy nem szereti a cigányokat és a zsidókat. Viszont a Jobbik nevű pártszörnyeteggel semmi baja nincs. A jelenlegi Budai villámat viszont önnek “ajándékozom” amennyiben elfogadja(!)

 9. Újév alkalmából: 2013-as elemzés | Mészáros Márton blogja Says:

  […] Kik azok az MILF-ek? 2. Stephen Hawking csatlakozott az Izrael elleni bojkotthoz 3. Meghúzta a tanárnőjét – posztolta a képeket 4. Ciao, itt Ferenc pápa! 5. Tizenöten […]

 10. Dr Gordán László Says:

  Tisztelni kell ezt az embert. régen nem számit a számára ki milyen gondolkodású vallású , egyszerüen beteg a szervezete!

 11. szabozsuzsi Says:

  Megkérdezem, te itt élsz magyarországon?
  Egy ország nem kizárólag külföldi be fektetőkfüggvényében gazdálkodik.
  Van gazdasága, van ipara, ásványi kincsei esetleg. Tőkéje jobb esetben.
  Én úgy látom, amióta a kapitalista tőke betette ide a lábát azóta vissza fejlődik minden. Nem kellenek gyárak, ott volt a világhírű Ganz művek, vagy a Csepel Ikarusz.Nem sorolom a többit. Vegyi anyag gyár sem. Mi lett aTVK-val? A bányák? Azerbajdzsán miért száll be vajon a vasút kiépítésébe a bánya városoktól?
  Egykor Európa éléskamrája voltunk.
  Ma meg nem kell a híres Szabolcsi alma?
  Vagy a Szobi szörp?
  Úgy érzem, rá vagyunk szorítva a külföld silány árujára. Miközben alig várják hogy potom áron el vigyék valódi értékeinket.
  A földet és a vizet.
  A Jobbik szimpatikus programmal indít.
  Csak kár hogy ne fog menni nekik sem. Mert be van az biztosítva kereszt szerződéssel hogy bárki kerül hatalomra ehhez ne nyúljon.
  Putyinra azért nem fújtok mert nem mertek. Túl nagy falat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: