Megrázó vallomást tettek Szita Bence ügyében

2013. május 13-án a Kaposvári Törvényszéken tartották a tavaly, 11 éves korában meggyilkolt Szita Bence gyilkosságának ügyében a büntetőperi tárgyalást. A vád szerint az ártatlan gyermeket nevelőanyja megbízására B. József és K. József, az első- és másodrendű vádlott ölte meg.

A többórás tárgyalás során szem nem maradt szárazon, nem csak a gyilkos K. József és az áldozat édesanyja sírta el magát, több újságíró is a könnyeivel küszködött. A megalapozott vádak szerint P. Erika, a megölt fiú nevelőanyja régóta tervezte a gyermek megölését. Az asszony Bencét tette felelőssé azért, mert annak apjával visszafordíthatatlanul megromlott a kapcsolata. P. Erika miután 2012-ben megismerte az ügy másodrendű vádlottját, K. Józsefet, arra kérte a férfit, hogy szerezzen be mérget. A férfi teljesítette is a nő kérését, aki később energiaitalba keverve próbált megitatni 4,8 gramm szalicilsavat a gyerekkel, de az a büdös szaga miatt nem volt hajlandó meginni. P. Erika csak eztán döntött úgy, hogy más módon távolítja el a kisfiút.

K. József volt a három vádlott közül, aki legrészletesebben beszélt az ügyről. Ő elmondta, hogy egy hajléktalan szállón találkozott az elsőrendű vádlott, B. Józseffel. A tanúvallomás szerint B. József háromszor belevágta az ásót az élő kisfiú arcába, akit azzal csalt az erdőbe a nevelőanya, hogy bulizni viszi valahova. “Csend volt az erdőben, de értse meg ügyész úr, nem tudom elmondani, szavakkal ezt nem lehet elmondani. Aztán B. kétszer belerúgott a gyerekbe, és azt mondta: nem fogsz könnyen megdögleni, kutya! Eközben P. Erika világított, s fogta a gyerek bokáját…magatehetetlen volt, de még élt. Látszott, érzi a fájdalmat. Meg lehetett volna még menteni. Aztán Jóska megunta Erika szöszmötölését, levetkőztette a gyereket, közben elküldte Erikát a kocsijához, hogy hozza a zsákot. Jóska leguggolt, és a késsel nekiállt karistolni a kisgyereket. Én közben ástam. Olyan hang jött, mint amikor a kutya elkapja a kis őzikét.” – emlékezett vissza az utóbbi évek legnagyobb port kavart eseményére a bűntárs.

Mindhárom vádlott próbálta tagadni saját bűnösségét és enyhítő körülményeket hozott fel az ügyben. Napvilágra került az az információ is, miszerint P. Erika, aki szexuális kapcsolatot folytatott B. Józseffel, a kaposvári Tescóban adta el aranyóráját és karkötőjét, és ebből a 192 ezer forintból fizette ki B. és K. Józsefet, akik előbb bántalmazták, majd súlyos sérüléseket szenvedve élve temették el a gyereket. Szita Bence ügyében június 4-én az igazságügyi orvos szakértők meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.

Mészáros Márton

Szita Bence ügyében három vádolt személy a Kaposvári Törvényszéken 2013. május 13-án

A Szita Bence ügyében vádolt három személy a Kaposvári Törvényszéken 2013. május 13-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: