Ékszerlopás és pisztoly Cannesban

A Chopard svájci óra- és ékszercég egyik alkalmazottjának a cannes-i Novotel szálloda épületében lévő szobájából az első becslések szerint több mint egymillió dollár értékű ékszert loptak el 2013. május 17-én. A cég a fesztivál fődíjának, az Arany Pálmának a hivatalos szállítója, de számos ékszert is kölcsönzött volna a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegére lépő sztároknak.

A francia hatóságok szerint, akik azonnal elárasztották a dél-franciaországi várost, a bűntényt előre eltervezték, a főgyanúsított pedig a széf őrzője. A Chopard később cáfolta a híreket, miszerint valóban a legértékesebb ékszereiket vitték el. A mostani cannes-i filmfesztiválon eddig Julianne Moore amerikai színésznő, Cindy Crawford amerikai manöken és Lana Del Rey brit énekeső viselt Chopard-ékszereket.

Szintén ezen a napon újra akcióba kellett lépniük a rendőröknek, mert a Canal+ francia kereskedelmi televízió a fesztiválról élőben jelentkező műsorának esti felvételén egy negyvenkét éves férfi pisztollyal a kezében szaladt el a forgatás helyszínén, majd két lövést adott le közvetlenül a felvétel helyszíne mellett.

A műsor felvételén Daniel Auteuil francia színész és Christoph Walt kétszeres Oscar-díjas osztrák színész (mindketten az idei zsűri tagjai) is részt vett, de amikor a gyenge idegzetű fegyveres elfogásakor a tömeg egyik része azt kiabálta, hogy “gránát van nála”, a műsorvezető és a filmsztár is az asztal alá bújt.

A lövés, mint később kiderült, csupán riasztófegyverből jött, de a férfit előállították.

Mészáros Márton

Steven Spielberg Oscar-díjas amerikai filmrendező, zsűrielnök a a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 16-án

Steven Spielberg Oscar-díjas amerikai filmrendező, zsűrielnök a a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 16-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: