Van érdeklődés Vidnyánszky Attilára is

Tamási Áron Kossuth-díjas író Vitéz lélek című darabja lesz az új, Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti első bemutatója. A szeptember 27-én tartandó premierre a Vörösmarty téren, a Gerbaud cukrászda előtt felállított sátornál lehetett először jegyet váltani 2013. május 26-án. 

Az összes jegy elfogyott, tehát van érdeklődés Vidnyánszkyra, csak (eddig még) kevesebb, mint Alföldi Róbertre. Olyan személyként, aki két különböző alkalommal is hosszan sorban álltam az Alföldi vezette Nemzeti utolsó előadásaira, valamennyire megtudom ítélni az érdeklődőket. Jellemző, hogy az új igazgató előadására zömében nyugdíjasok voltak kíváncsiak, míg az Alföldi vezette nemzetis darabokra túlnyomórészt negyven alattiak.

Vidnyánszky Attila mintegy három óra alatt eladta az összes jegyet a hatszáz személy befogadására alkalmas nagyszínpadon bemutatásra kerülő premierre. A jegyárusításon a július 1-jei hatállyal dolgozó új igazgatón kívül az előadás szereplői, Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Tóth Auguszta és a Kossuth-díjas Mécs Károly is részt vettek. A női főszerepet – Boróka karakterét – alakító Martinovics Dorina nem jött el, Tenki Réka, aki Rozálit fogja játszani az eseménnyel párhuzamos időben éppen a Nemzetiben játszotta a Sirályt, Reviczky Gábor pedig szintén színházi előadása miatt maradt távol a programtól.

A jegyárusításon prospektust is osztottak, az első bemutatót egy visszafogott, egyszerű plakát hirdeti, amelynek felülete fehér, azon pedig fekete betűkkel írták rá a szöveget. Az Alföldi-érában megszokott eredeti, színes és mindenesetre figyelemfelkeltő plakátok után merész váltás ez a puritánra sikeredett papíros.

Vidnyánszky Attila, akinek kinevezése kisebb botrányt keltett, minden leendő nézővel kezet fogott, beszélgetett, a jegyeket pedig saját maga adta át. A programot megzavarás nélkül tartották meg.

Mészáros Márton

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház júliustól kinevezett igazgatója jegyet árul a teátrum jövő évadának első előadására, Tamási Áron Vitéz lélek című művének bemutatójára a Vörösmarty téren 2013. május 26-án. (Fotó: Mészáros Márton)

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház júliustól kinevezett igazgatója jegyet árul a teátrum jövő évadának első előadására, Tamási Áron Vitéz lélek című művének bemutatójára a Vörösmarty téren 2013. május 26-án. (Fotó: Mészáros Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: