Végkimerülésben halt meg Erőss Zsolt

A Magyarok a világ nyolcezresein program által közreadott képeken a nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsán utolsó útjukon láthatóak Kiss Péter és Erőss Zsolt magyar hegymászók, akik 2013. május 20-án tűntek el.

Kiss Péter halálát a bajtársiasság, Erőss Zsoltét pedig a vízhiány okozta – nyilatkozta Kollár Lajos, a Kancsendzönga Expedíció Hungary 2013 szervezője a 4bakancs.com internetes portálnak Katmanduban, a nepáli fővárosban, közvetlenül hazaindulása előtt. Kollár elmesélte, hogy Kiss Péter körülbelül húsz perccel Erőss Zsolt előtt ért fel a csúcsra, és visszafelé is előtte haladt, de amikor Erőss annyira legyengült, hogy nem tudott tovább menni, fiatalabb társa 8100 méter magasan visszafordult, hogy segítséget nyújtson neki. Kiss Péter átmasszírozta Erőss átfagyott testrészeit a mínusz 30 Celsius-fokban.

Kollár úgy tudja Péter visszaindult, miután segített Erőssnek, de már nem ért le. Erőss Zsolt végkimerülésben halt meg a hegyen, aminek egyik oka az lehet, hogy túl kevés vizet vitt magával az útra.

Mészáros Márton

Erőss Zsolt magyar hegymászó

Erőss Zsolt magyar hegymászó

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: