Stephen Fry is megpróbált öngyilkos lenni

Közvetlenül azután vallotta be Stephen Fry, a kiemelkedő brit művész, hogy önkezével próbált véget vetni életének, hogy előző napon holtan találták otthonában felakasztva a 25 éves Jiah Khan indiai színésznőt, Bollywood üdvöskéjét, és Paris Jacksont, a néhai Michael Jackson 15 éves lányát kórházba szállították, miután öngyilkos próbált lenni fájdalomcsillapítókkal és érfelvágással.

Stephen Fry egy televíziós műsor 2013. június 6-án leadott adásában beszélt arról, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre. A népszerű brit komikus, színész, író évtizedek óta küzd depresszióval és bipoláris zavarral. Fry elmondása szerint egy külföldi útja során szállodai szobájában próbált meg öngyilkos lenni, nagy mennyiségű gyógyszert vett be, és vodkát ivott rá. A művészre egyik producere talált rá, akivel aznapra beszéltek meg találkozót.

A művészt azonnal kórházba vitték, de az erős gyógyszerek és az alkohol keverékétől olyan heves görcsrohamot kapott, hogy négy bordája tört el. A most 55 esztendős Stephen Fry 2005-ben már egyszer megkísérelt öngyilkosságot, akkor saját garázsában akart végezni magával szén-monoxiddal.

Fry azért tartotta fontosnak, hogy történetét elmesélje, mert a MIND nevű lelki egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezet elnökeként felelősséget érez. Az orvosi kutatások arról tájékoztatnak, hogy minden századik ember a világon bipoláris zavarral kűzd, a 25 és 56 százaléka a betegnek életük során legalább egyszer megpróbálnak öngyilkosok lenni.

Stephen Fry leginkább a Doktor House-t alakító Hugh Lauire brit színésszel közösen játszott Egy kis Fry & Laurie című angol komédiasorozat révén vált ismertté, de szerepelt együtt Rowan Atkinsonnal (és szintén Laurie-val) a Fekete Vipera című brit vígjátéksorozatban, és olyan sikerfilmekben tűnt fel, mint A hal neve Wanda, az Oscar Wilde szerelmei, az Alice Csodaországban, vagy a V, mint Vérbosszú. Aktív producer, komédiák írója, humorista, valamint számos Magyarországon is megjelent műve mellett neves magazinok, újságok szerzője.

Mészáros Márton

Stephen Fry brit humorista, író, színész

Stephen Fry brit humorista, író, színész

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: