Indiai vér is fog csörgedezni Katalin és Vilmos gyermekében

Katalin cambridge-i hercegnő, a brit trónörökös elsőszülött fiának felesége utoljára jelent meg szülés előtt a nyilvánosság előtt. A 31 éves hercegnő Princess Cruises hajótársaság új óceánjárójának avatóünnepségén vett részt az angliai Southampton kikötőjében 2013. június 13-án. Katalin várhatóan júliusig életet ad Vilmos herceggel közös gyermeküknek.

Az alkalommal kapcsolatban a brit Daily Mail másnapi számában kiemelten foglalkozik azzal, hogy a születendő gyermek ereiben indiai vér is fog csörgedezni, az ifjú apa, Vilmos herceg pedig trónra lépésekor az első brit uralkodó lesz, akinek indiai ősei vannak. A genetikusok a királyi vérvonalat addig az ősik vezették vissza, aki Vilmos édesanyja, a néhai Diana hercegnő révén Vilmos ük-ük-ük-ük-ük nagyanyja volt. A szóban forgó Eliza Kewark 1790 körül született, és csak félig volt indiai.

Hogy érthetőbb legyen a családi kapcsolat, a félig-indiai ős Diana hercegnő szépanyjának volt az édesanyja. Korábban örménynek tartották az őst, de a most elvégzett DNS-kutatások egyértelművé tették, hogy a felmenő ereiben félig indiai vér csörgedezett.

Mészáros Márton

Diana hercegnő a gyermek Vilmos herceggel

Diana hercegnő a gyermek Vilmos herceggel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: