Úton van a leendő brit trónörökös

A sajtó és a világ felfokozott érdeklődése közepette a Buckingham-palota megerősítette 2013. július 22-én, hogy ezen a napon, hétfőn reggel a várandó Katalin hercegnőt bevitték a londoni St. Mary kórházba. A brit sajtó baby boom-lázban ég, a legutóbbi tájékoztatás szerint a születendő herceg vagy hercegnő július közepén jön világra, a fogadóirodák többsége pedig  július 13-át jelölte meg a szülés napjára. 

Katalin cambridge-i hercegnő egy hajó avatáson 2013. június 13-án

Utolsó hivatalos program terhesen: Katalin hajóavatáson 2013. június 13-án

A mostani udvari hír szerint a 31 éves hercegnővel van férje, Vilmos cambridge-i herceg. A házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota közölte, hogy Katalin “a vajúdás korai szakaszában van”. A kórházban Dr. Marcus Setchell, a királynő korábbi nőgyógyásza segíti a hercegnőt a baba világrajövetelében. Korábban ugyanebben a kórházban adott életet Vilmos és Harry hercegnek a néhai Diana walesi hercegnő, a trónörökös egykori neje. A világsajtó képviselői – újságírók, riporterek és túlnyomó többségben fotósok százai – az épület előtt táboroznak hetek óta.

Amint a gyermek megszületik, a kórházból rögvest küldenek egy az orvosok által aláírt sürgönyt a Buckingham-palotába, amit aztán az egyik udvarban található állványra függesztenek fel a hagyomány szerint, hogy mindenki megtudhassa az új jövevény érkezését. A baba dédanyja, a most uralkodó II. Erzsébet brit királynő döntése értelmében nemtől függetlenül trónörökös lesz édesapja, Vilmos herceg trónra lépése után. A szigetországban a mindenkori uralkodó legidősebb fiúgyermeke volt a trón várományosa, még, ha lánytestvére idősebb is volt nála, azonban ez a szabályozás most változik. A királyi bébi születésétől a brit trón harmadik várományosa lesz nagyapja, Károly trónörökös és az édesapja, Vilmos herceg után. A királyi család legifjabb tagja így már pusztán világra jöttével maga mögé utasítja nagybátyját, Harry herceget.

Mészáros Márton

Katalin cambridge-i hercegnő, a brit trónörökös fiának felesége

Katalin cambridge-i hercegnő, a brit trónörökös fiának felesége

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: