A szíriai beavatkozás ellen demonstrálnak

2013. szeptember 9-én kezdte el tárgyalni az amerikai kongresszus Barack Obama amerikai elnök javaslatát arról, hogy az Egyesült Államok indítson-e büntető légi csapásokat a polgárháború sújtotta Szíria ellen. Több civil fórum is arra hívta fel az USA figyelmét, ne háborúzzon, mert nagyobb konfliktust generál.

Damaszkusz mellett a washingtoni Fehér Ház előtt szíriai zászlókkal és transzparensekkel tiltakoztak az esetleges amerikai katonai beavatkozás ellen, Madonna amerikai popdíva pedig a Facebook közösségi oldalra töltött fel egy fényképet, amelyen az áll, hogy “El a kezekkel Szíriától”, alatta pedig az “emberiség védelmében” felirat olvasható. A háborúellenes sztár kifakadása azért érdekes, mert Obama támogatója.

Amerika azért mérne légitámadást Szíriára, mert augusztusban feltehetőleg Bassár el-Aszad szíriai elnök utasítására a kormányerők vegyifegyver-támadást hajtottak végre a főváros Ghouta régiójában, amelyben több százan haltak meg; a halottak számáról ellentmondásos adatok vannak, 355-en kórházakban haltak meg, de hírforrások szerint 1751 ember vesztette életét. A két és féléve tartó polgárháborúban eddig 110 ezer ember halt meg, köztük civilek és gyermekek százai, és 3 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

Mészáros Márton

A háborúellenes tüntetők kiállnak Szíriáért

A háborúellenes tüntetők kiállnak Szíriáért

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: