Festőzseni ötszáz szeretővel

Lucian Freud brit festőművész (1922-2011) kétségkívül zseniális tehetség volt, de egy most megjelent életrajz szerint kíméletlen nőcsábász és erőszakoskodó apa volt – írja Geordie Greig könyve, amely 2013. október 3-án jelenik meg Nagy-Britanniában. A 2011-ben, nyolcvannyolc évesen meghalt művész eddig féltve őrzött családi életéről most lehull a lepel.

Freud lányai közül hatról perverz pórokban készített képeket: meztelenül, széttett lábbal, fedetlen mellekkel ábrázolva festette meg őket, emiatt gyermekei közül több a mai napig feldolgozhatatlan pszichés zavarban szenved.  Azonban arról, hogy apjuk fajtalankodott-e velük, egyikőjük sem beszélt, igaz, nem is mindnyájuk adott interjút az említett életrajzírónak.

A pszichoanalízis atyjának tartott Sigmund Freud unokája harminc gyermeket nemzett, de közülük csak a Kitty Garmantól (a híres Kitty portréja című képet mintázta róla) született lányát, Annabelt tekintette sajátjának. Vassilakis Takis görög szobrász, aki jó barátja volt Luciannak, találgatásokba is bocsátkozott a bohém Freud szeretőit illetően, és arra a következtetésre jutott, hogy a világhíres festő mintegy ötszáz nővel bújt ágyba élete során. Egy azonban biztos, sohasem kötelezte el magát egyetlen nő oldalán sem hosszú ideig.

Mészáros Márton

Lucian Freud brit festőművész (1922-2011) fiatal szeretőjével, Alexi Williams-Wynnnel

Lucian Freud brit festőművész (1922-2011) fiatal szeretőjével, Alexi Williams-Wynnnel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: