Leköpték Gyurcsány Ferencet

Egy tüntető leköpte Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, amikor a volt kormányfő a rendőri vezetők és társaik 2006 őszi zavargásokkal összefüggő büntetőperének tárgyalására érkezett a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületébe 2013. szeptember 17-én délelőtt. 

Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, a másodrendű vádlott elkerülte a tüntetők haragját, mert már azelőtt megérkezett a bíróság épületébe, hogy kint megjelentek a demonstrálók. Viszont Bene László volt országos rendőrkapitány, a per elsőrendű vádlottja nem úszta meg az éles véleménynyilvánítást: őt füttyszóval és pfújolással fogadták. Amikor Gyurcsány és párttársa, Vadai Ágnes érkezett meg, a demonstrálók üvöltözni kezdtek és szitokszavakkal illették a volt miniszterelnököt, akit egyikük le is köpött.

A meghallgatás után Gyurcsány Ferenc az  újságíróknak azt mondta, azért nem váltotta le annak idején Bene László volt országos rendőrfőkapitányt, mert nem tartotta őt felelősnek a történtekért. Az őszödi beszéd, amely éppen ma hét éve szivárgott ki, 2006 őszén nagy felháborodást és országszerte számos tüntetést váltott ki. A Központi Nyomozó Főügyészség tizenöt pontban emelet vádat a rendőri megtorlással szemben a 2006. szeptember 18-án a tévészékháznál, illetve a 2006. szeptember 19-21. között és október 23-án Budapest utcáin történtekkel összefüggésben.

Mészáros Márton

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök a 2006 őszi zavargásokkal összefüggő rendőrvezetőket érintő büntetőperre érkezik a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2013. szeptember 17-én (Forrás: Blikk)

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök a 2006 őszi zavargásokkal összefüggő rendőrvezetőket érintő büntetőperre érkezik a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2013. szeptember 17-én (Forrás: Blikk)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: