Merkel nagy fölénnyel újra nyert

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke nyerte meg a német parlamenti választásokat 2013. szeptember 23-án, a voksolások másnapján. A 2005 óta hivatalban lévő politikusasszony személye kiemelkedően népszerű. Az általa vezett CDU/CSU konzervatív pártszövetség 42 százalékkal aratott győzelmet.

A választás azonban nem szolgál abszolút örömmel Merkelnek, ugyanis pártjának koalíciós partnere, az FDP, vagyis a liberális párt hatvannégy év után nem került be a parlamentbe, így a CDU-nak új szövetséges után kell találnia. A koalíciótól egyelőre egyik ellenzéki párt sem zárkózott el, de az elemzők szerint az ellenzék aggódik a CDU/CSU támogatottságának megerősödése miatt.

Mészáros Márton

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke a pártjának elnökségi ülése után tartott sajtóértekezletén Berlinben 2013. szeptember 23-án, a német parlamenti választások másnapján.

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a pártjának elnökségi ülése után tartott sajtóértekezletén Berlinben 2013. szeptember 23-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: