BMX-banda verte eszméletlenre egy kisfiút

2013. szeptember 27-től terjed a Facebook közösségi oldalon egy súlyos testi sértés története, amelyet az egyik felhasználó osztott meg a történtek után. Néhány BMX-es bringás fiatal megvert a XVIII. kerületnél egy ártatlan kisfiút, mert nem tetszett nekik a kerékpárja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja a bűntény körülményeit.

A Facebookon az alábbi hír jelent meg:

Segítség! 4 darab XVII. kerületi Népkertnél ismerős biciklis fiút keresünk, akik mai napon fél 10 körül belekötöttek egy 13 éves kisfiúba mert nem tetszett nekik a biciklije, a foú szó nélkül továbbtekert, de ezek az állatok biciklivel utána mentek majd brutálisan megverték. A gyereknek több csigolyája megrepedt, agyrázkódása lett és az orvosok azt mondták hogy a sérülései rugdosás miattiak (egy földön fetrengő gyereket rugdostak!!!) több hétig kórházi ápolásra szorul. Kérem, hogy aki bármit tudna esetleg, ha ezek a férgek bárhol hencegnének a tettükről értesítsen vagy engem vagy a rendőrséget. A kisfiú tőlünk ment haza, a testvérem barátja. Kérem, hogy aki érez magában annyit ossza a posztot. Köszönöm!

A bejegyzést mintegy tizenhatezer ember osztotta meg néhány óra leforgása alatt, a történtek éles felháborodást váltottak ki. A Velvet internetes hírportál megkereste a megtámadott kisfiú édesanyját, Nyilas Krisztinát, aki megerősítette a támadást. Az asszony arról is beszámolt, hogy fiát a Népkert nevű parknál jól öltözött BMX-es fiatalok gúnyolni kezdték a biciklije miatt, ő azonban nem reagált az élcelődésre, és tovább biciklizett. A támadók követték, egyikük lerángatta a bicikliről, és ütni-verni kezdte még akkor is, amikor már a földön feküdt. A súlyosan bántalmazott gyermeket a helyszínen hagyták, egy hajléktalan ajánlotta fel a segítségét, megkérdezte, hívjon-e mentőt. A tizenhárom éves fiú vérző sebekkel elvonszolta magát a patakig, de ott összeesett. Egy ismerőse hívta a mentőket, a fiút kórházban ápolják, orvosai szerint 6-8 hétig tarthat a teljes felépülése.

Az internetes felhasználók közül sokan nyíltan megfenyegették a támadó bicikliseket, mások pedig nem értik, mindez hogy történhetett meg fényes nappal az utcán. Néhány hozzászóló az önkormányzatot hibáztatja, amiért a park és az iskola közelében lévő bűntett helyszínén nem ügyelte a rendet parkőr.

Mészáros Márton

13 éves fiút támadtak meg biciklisek

13 éves fiút támadtak meg biciklisek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: