Ledöntötték Orbán Viktor szobrát

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritási Mozgalom elnöke és Székely Sándor társelnök leleplezte, majd ledöntötte Orbán Viktor miniszterelnök dekorációs anyagból, az alkalomra készített szobrát a szervezet budapesti demonstrációján a Clark Ádám téren 2013. szeptember 29-én délután.

A tüntetők hurkot vetettek az Orbán-szoborra, majd ledöntötték, a leszakadt fejet pedig felvitték a színpadra. Eztán a Lánchídon mentek át Pestre vállukon hordozva az általuk diktátornak titulált miniszterelnök szobrát. Az Operaház előtt álltak meg, hogy megemlékezzenek a Magyar Köztársaság eltörléséről, majd tovább mentek az Andrássy út 60. alatt található Terror Házához, ahol otthagyták a szobrot. A demonstrálók fényképeket készíthettek Orbán fejével, és a szobor maradványaival.

A rendezvény moderátora Dopeman rapper volt, de Bajnai Gordon is felszólalt, aki új állampártnak nevezte a Fideszt. Az esemény hivatalos Facebook-oldalán 985 ember jelezte vissza biztos részvételi szándékát, a helyszíni újságírók szerint ezren vettek részt a Döntés Napja nevet viselő demonstráción. Kónya Péter a tüntetés végén hangsúlyozta, hogy szerinte a a 2014-es választások után a Terror Házában külön szobát rendeznek be “Orbán Viktor terrorjának” emlékére.

Mészáros Márton

Orbán Viktor miniszterelnök dekorációs anyagból, az alkalomra készített, majd széttört szobra a Magyar Szolidaritási Mozgalom demonstrálói 2013. szeptember 29-én

Orbán Viktor miniszterelnök dekorációs anyagból, az alkalomra készített, majd széttört szobra a Magyar Szolidaritási Mozgalom demonstrálói 2013. szeptember 29-én 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: