Magyar lány házasodott be a holland királyi családba

2013. október 5-én a kelet-hollandiai Apeldoornban található Miasszonyunk Mennybemenetele-templomban házasodott össze Jaime Bernardo Bourbon-pármai herceg, a holland király unokatestvére és a magyar-holland ügyvéd, Cservenyák Viktória.

A 40 éves herceg édesanyjával, Irén hercegnővel érkezett a templomhoz egy nyitott fedelű autóban. A menyasszony a fiatal dán tervező, Claes Iversen ruháját viselte. Az esküvőn többek között  Vilmos Sándor holland király és Maxima királyné is jelen volt három gyermekükkel, és a király édesanyja, az idén lemondott Beatrix holland királynő is.

A magyar lány, aki mostantól Viktória hercegnő, Cservenyák Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó lánya. 1982-ben Budapesten született, 8 éves koráig Budapesten élt, majd teniszező, később jogász lett. A szertartást azért Apeldoornban tartották, mert a feleség itt töltötte gyermekkora felét. Cservenyák Viktória 2012-ben Jet Set Summer címmel romantikus regényt írt, amelyet a női magazinok kritikusai dicsértek.

Jaime herceg, aki a Bourbon-pármai hercegi család feje édesapja, a néhai Károly Hugó herceg halála óta, a holland uralkodócsaládhoz pedig édesanyja révén kötődik, aki Beatrix királynő testvére. Az arisztokrata jelenleg a holland külügyminisztérium diplomatája, korábban pedig az ország bagdadi nagykövetségén is dolgozott. Számos munkája mellett néhány éve dokumentumfilmet készített Afrikában a háborúk miatt nyomorban élő országok problémáiról.

A hercegi eljegyzést augusztusban jelentették be, a polgári házasságkötés október 3-án volt.

Mészáros Márton

Cservenyák Viktória magyar születésű ügyvéd és Jaime Bernardo Bourbon-pármai herceg, a holland király unokatestvére a hollandiai Apeldoornban tartott esküvőjükön 2013. október 5-én

Cservenyák Viktória magyar születésű ügyvéd és Jaime Bernardo Bourbon-pármai herceg, a holland király unokatestvére a hollandiai Apeldoornban tartott esküvőjükön 2013. október 5-én

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: