Határon túl lépett fel a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház társulata a Vidnányszky Attila vezette teátrum első bemutatójával, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjával a magyarlakta Szatmárnémetiben lépett fel 2013. október 5-én. Az előadást a Szakszervezetek Művelődési Házában tartották.

A Trill Zsolt, Martinovics Dorina, Mécs Károly és Reviczky Gábor főszereplésével bemutatott darab premierje szeptember 27-én volt. A példázatot három alkalommal a Debreceni Csokonai Színházban játsszák, amelyet Vidnyánszky vezetett korábban. Első vendégjátékukra a romániai Szatmárnémetiben lévő állandó magyar színházi társulat megalapításának 60 éves évfordulóján tartották. Az előadás közönsége állva tapsolta a produkciót.

A rendező-színházigazgató tervei szerint a Vitéz lélekkel más határontúli országokba is turnézni fognak. A Nemzeti Színház küldetésének tartja, hogy előadásai eljussanak a vidéki és a határon túli közönséghez is. Ezzel egyidőben jelentették be, hogy Vidnányszky november 29-én színpadra állítja Paul Claudel – Arthur Honegger: Johanna a máglyán című művét, amelynek címszerepét, a 15. században élt „orléans-i szűzet” Tompos Kátya fogja alakítani.

Mészáros Márton

Trill Zsolt és Nagy Anna a Vitéz lélek című előadásban a Nemzeti Színház színpadán

Trill Zsolt és Nagy Anna a Vitéz lélek című előadásban a Nemzeti Színház színpadán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: